NA24.no

Bedring for Norges høyeste

Sist oppdatert:
Norges største hotell måtte frem med sparekniven, men økte inntektene i året det bråsnudde.

Finanskrisen traff reiselivs - og hotellbransjen med full tyngde i fjor. Norges største hotell, Radisson SAS Plaza, manøvrerte seg likevel gjennom innledningen til finanskrisen med overskudd.

NA24 - din næringslivsavis

Full brems
Eierselskapet Oslo Plaza AS, som er en del av Wenaasgruppens imperium, økte omsetningen med 5,2 millioner kroner, eller 1,5 prosent til 343,3 millioner kroner i 2008.

- Den sterke konjunkturoppgangen vi har sett de siste to-tre stagnerte i annet halvår i fjor som følge av krisen i finansnæringen, skriver selskapet i årsrapporten.

Driftsresultatet endte på 324,8 millioner kroner, mot 339 millioner kroner året før, mens selskapet satt igjen med et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner mot 0,5 millioner kroner i 2007.

Stagnasjon
Selskapet måtte ty til permitteringer, og varsler at inntektene i inneværende år kommer til å falle.

- Stagnasjonen i næringslivet som ble utløst av finanskrisen i 2008, vil i høy grad på virke salgs og resultatutvklingen i 2009. På slutten av fjoråret ble det satt i gang mange tiltak for å justere kostnadene i henhold til omsetningsnedgangen, herunder både nedbemanning gjennom omstrukturering av driften og permitteringer, skriver selskapet.

Videre skriver de i rapporten at flere kostnadsreduserende tiltak er iverksatt i løpet av årets første to måneder. I tilllegg var Sonja Henie-salen stengt i de første tre månedene i år forbindelse med renovering. Dette bidrar også til en ytterligere nedgang i omsetningen sammenlignet med 2008.

Selskapet hadde et gjennomsnittlig antall ansatte på 253 personer i 2008, og det totale sykefraværet endte på 10,1 prosent, noe som var 1,7 prosentpoeng mindre enn året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere