NA24.no

Bedring for RXT

Seismikkselskapet RXT taper penger, men mindre enn forrige kvartal.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) leverte kraftig vekst i omsetningen for første kvartal. Selskapets driftsinntekter økte til 59,5 millioner dollar, fra 29,2 millioner dollar i fjerde kvartal og 31,6 millioner dollar i første kvartal i fjor.

- Det sterke kvartalet er et resultat god og kontinuerlig produksjon fra operasjonene RXT2, RXT3 og RXT4. I tillegg har produksjonen fra RXT5 vært svært bra siden oppstarten utenfor Brasil i slutten av februar, melder selskapet i en børsmelding.

Driftsresultatet før avskrivninger endte på 15 millioner dollar, mot 4 millioner dollar samme kvartal året før. Nettoresultatet viste et underskudd på 7,9 millioner dollar i årets første kvartal. I første kvartal i fjor fikk selskapet et netto tap på 12,9 millioner dollar, mens de i fjerde kvartal i fjor gikk med et underskudd på 29,5 millioner dollar.

- Etter en periode med ekspansiv vekst har vi nå et sterkt fokus på inntekter, kostnader, effektivitet og profitt. Vi skal konsentrere oss om lønnsomhet fra vår ordrereserve på 360 millioner dollar, ved å forbedre produksjonsratene og optimalisere våre operasjoner, sier finansdirektør Odd Erik Rudshaug i selskapet i børsmeldingen.

Han sier videre i meldingen at det er flere store oppdrag som de forbereder anbud på, og at flere vil komme i nær fremtid.

Last ned presentasjonen til selskapet her (PDF)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere