NA24.no

Bedring fra Grenland

Lønnsomhetsprogram begynner å vise resultater.

Verksteds- og oljeservicekonsernet Grenland Group hadde i første kvartal driftsinntekter på 424,6 millioner kroner, opp fra 383,9 millioner kroner i samme periode i 2007.

NA24 – din næringslivsavis

Overskudd
Konsernet fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) i første kvartal på 22,6 millioner kroner, en økning på 28 prosent fra 17,6 millioner kroner i samme fjorårsperiode. Selskapet skriver at bedrede marginer i forretningsområdet Fabrication samt økning i konsernets omsetning i forhold til samme periode i 2007 anses som viktige årsaker til endring i EBITDA.

Ordinært driftsresultat endte på 14,8 millioner kroner, mot 9,1 millioner kroner i 2007.

Resultat før skatt i første kvartal endte på 10,8 millioner kroner mot 7,5 millioner kroner for samme periode året før.

Sterk ordrereserve
Grenland Group gikk inn i andre kvartal 2008 med en samlet ordreserve på 1.551 millioner kroner, som er en økning på 60,4 prosent sammenlignet med starten på 2007.

Lønnsomhetsprogram
Grenland Group skriver at de i kvartalet har initiert et program for å bedre konsernets lønnsomhet. Dette programmet har allerede gitt resultater, men det forventes ikke full effekt av tiltak før andre halvår i år. Konsernet vil fortsette arbeidet med å sikre robust inntjening og være våken for de strategiske endringer som skjer i markedet.

Konsernet skriver at det lenge har signalisert en sterk tro på mulighetene innenfor vedlikehold og modifikasjonsmarkedet, og styret mener konsernet er godt posisjonert for å kunne nå frem i dette markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere