*Nettavisen* Økonomi.

Bedring fra Mamut

Kostnadskutt gir bedring på bunnlinjen.

27.08.09 09:57

Programvareselskapet Mamut kan vise til en vekst i resultatene.

NA24 - din næringslivsavis

Før skatt havnet resultatet på 6,6 millioner kroner i årets andre kvartal. Det er en bedring fra 4,9 millioner kroner i andre kvartal 2008. Driftsresultatet ble på 9,6 millioner kroner millioner kroner og det er en liten forbedring fra 9 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selskapet har fortsatt med å strømlinjeforme driften og redusere kostnadene. Det innebærer både at antallet medarbeidere er blitt redusert med 15 til 490 ved utgangen. Det er en prosess som vil fortsette ut året, og de har også redusert investeringstakten.

Før avskrivninger økte driftsresultatet (EBITDA) til 24,9 millioner kroner fra 23,3 millioner kroner. Driftsinntektene falt derimot til 121,6 millioner fra 123,5 millioner kroner.

- Mamut er godt posisjonert for videre vekst og forbedret resultat i alle markeder. Selskapet opprettholder sitt fokus på å etablere og forsterke strategiske samarbeid med internasjonale partnere i ulike markeder for å øke distribusjonen av Mamuts produkter og tjenester. Selskapet ser et betydelig vekstpotensial som følge av lanseringen av Mamut One kombinert med eksisterende kundebaser hos oppkjøpte enheter, skriver Mamut i sin resultatrapport.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag