Bedring i USA

Foto: (Scanpix)

Nedturen i amerikansk økonomi var mindre enn antatt i andre kvartal. Men nedgang i det private forbruket skuffer markedene.

31.07.09 15:12

Fredag la de amerikanske myndighetene frem en rapport som viser at bruttonasjonalproduktet for andre kvartal falt med 1,0 prosent.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Dette er en kraftig bedring fra første kvartal da bnp ifølge en ny revisjon falt med 6,4 prosent, mot tidligere minus 5,5 prosent. Andre kvartal viste også en bedring i forhold til markedets forventninger om en nedgang på 1,5 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Selv om fallet i den økonomiske aktiviteten ikke var like dårlig som tidligere antatt, så viser revideringen nedslående faktorer. Forbruket, som står for 70 prosent av den amerikanske økonomien, falt mer enn antatt. Statistikken viser et fall i forbruket på 1,2 prosent, etter at det økte 0,6 prosent i første kvartal.

- Vi har definitivt snudd, men det kommer til å være en smertefull og saktegående forbedring. Vi kommer ikke til å få den jobbveksten som politikerne har lovet og som folk forventer. Dermed holder forbrukerne fortsatt tett på lommeboken, sier sjeføkonom John Silvia ved Wells Fargo Securities til Bloomberg News.

Den amerikanske økonomien har vært i resesjon siden desember 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.