NA24.no

Bedugget børsnedgang

Asias største pilleprodusent ledet aksjene bredt nedover.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Asias største legemiddelprodusent Takeda Pharmaceutical Co. opplevde sin verste børsdag på 20 år tirsdag, etter at de meldte at det er forsinkelser i utviklingen av et nytt legemiddel. Selskapets aksjekurs stupte 12 prosent, eller 1.000 yen, som er det maksimale tillatt av børsen i Tokyo.

NA24 - din næringslivsavis

- Takeda er den typen selskap som alle investorer har. Nå løper de for å selge, sier forvalter Masaki Iso, ifølge Bloomberg.

Fall for lånegigant
Positiviteten ble heller ikke større hos investorene etter at Sør-Koreas største utlåner Kookmin opplevde sitt største fall på over to uker. IT-aksjene fikk seg en smell etter at giganten Toshiba leverte tall etter børs mandag som førte til at meglerhusene UBS AG og CLSA Asia- Pacific Markets reduserte kjøpsanbefalingen.

- Markedet beveger seg nå basert på inntjeningsrapportene, og dersom et selskap leverer svake tall vil det alltid føre til massivt nedsalg, sier forvalter Mitsushige Akino, ifølge Bloomberg.

Indeksens fall
Den brede Asia- og Stillehavsindeksen til Morgan Stanley falt med 0,3 prosent til 171,16 poeng, der seks av de ti industrigruppene som utgjør indeksen falt. Japans Nikkei-indeks snublet med en nedgang på 0,3 prosent til 16.65.01 poeng. Fallet var å spore på alle børsene i regionen med unntak av Kina, Hongkong, Thailand, Indonesia og New Zealand.

Høyt i Hongkong
Årsaken til at aksjemarkedene i Hongkong, Sør-Korea, Indonesia og India satte nye rekordnoteringer mandag skyldes spekulasjoner om at de asiatiske selskapene vil vise bedre kvartalsresultater enn resten av verden. Dette har ført til at noen aktører frykter at aksjekursene har steget for fort for raskt. Ifølge Bloomberg er aksjeprisen i Hongkong nå verdsatt til 21 ganger inntjeningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere