NA24.no

Befester posisjonen

Foto: Foto: Data Respons/Tonje Hurum
Data Respons kjøper seg større i Sverige.

Data Respons betaler 20 millioner svenske kroner for alle aksjene i Sylog Sverige. Med på kjøpet følger 70 ansatte i Stockholm. Data Respons befester dermed sin posisjon som ledende innen embedded solutions i Norden.

NA24 - din næringslivsavis

- Sylog vil styrke Data Respons posisjon i Sverige og gi oss en størrelse på kompetansebasen som gjør oss til en interessant partner for store svenske industrikunder, sier administrerende direktør Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons i en børsmelding.

Stockholm-selskapet innen embedded systemutvikling, systemintegrasjon, test og verifikasjon. Inkludert i kjøpet er også Profinder som er datterselskap av Sylog.

- Vi har hatt et løpende samarbeid med Sylog de siste årene, og er glade for at ledelsen i Sylog ønsker å ta del i Data Respons visjon om å bli ledende på embedded solutions i Europa, sier Ragnvaldsen.

På Sylogs kundeliste finnes det kjente navn som Ericsson, Sony Ericsson, SAAB, Bombardier, Stoneridge, Micronic og Scania.

Sylog forventer en omsetning på 100 millioner svenske kroner de neste 12 månedene og ser i samme periode en driftsmargin på 8-9 prosent. Selskapet vil bli konsolidert i Data Respons konsernregnskap fra og med 1. juli 2007.

Endelig vederlaget vil være avhengig av Sylogs resultater i perioden 1. juli 2007 til 31. desember 2009. Minimumsprisen er på 20 millioner svenske kroner kontant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere