Gå til sidens hovedinnhold

Begredelig nedgang i USA

Tross oppløftende makrotall endte Wall Street ned tirsdag på fortsatt kreditturo og svake resultater.

Etter en usikker åpning tirsdag fortsatte de amerikanske børsene mandagens nedtur og endte ned. Oppløftende makrotall om USAs handelsunderskudd klarte ikke å overbevise investorene, etter at blant annet Wal-Mart leverte svake resultater. I tillegg tynger fortsatt uroen i kredittmarkedet, som har ridd de amerikanske børsene som en mare den siste tiden.

Verdens mest kjente indeks, Dow Jones, falt over 200 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

På makrofronten kom oppløftende tall om USAs handelsunderskudd i dag. Handelsunderskuddet kom inn lavere enn fryktet, men hindret likevel ikke børsene fra å fortsette nedgangen. I juni var underskuddet på 58,1 milliarder dollar, mens det på forhånd var ventet et underskudd på 61,0 milliarder dollar, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News. Også tall for produsentprisene kom i dag. Disse viste en lav kjerneinflasjon, mens totalen var høyere enn ventet.

Den amerikanske varehandelsgiganten Wal-Mart kom med negative signaler rundt inntjeningsutviklingen. Dette bidro til å dempe investeringslysten i markedet. Denne informasjonen parret med fortsatt uro over kredittmarkedet, trakk indeksene ned.

- Wal-Marts lavere guideing forsterket frykten om at lavere forbruk er en realitet, sa sjefsmarkedsstrateg Art Hogan i Jefferies & Co. til MarketWatch.

Selskapet stupte over fem prosent etter uttalelse om at man venter en EPS på 0,62-0,65 i tredje kvartal. På forhånd ventet analytikerne en EPS på 0,68 dollar.

Kredittmarkedet er fortsatt en verkebyll for investorene til tross for at sentralbanker verden over har pumpet milliarder inn i markedet for å unngå likviditetskriser. I verste fall ser dette ut til å ha motsatt effekt.

Banken Citigroup falt 1,70 prosent etter at Sanford C. Bernstein & Co kom med en analyse hvor de anslår at finanskonsernet kan tape mellom 1,2 og 1,5 milliarder dollar i forbindelse med finansiering av oppkjøp, og mellom 0,5 og 1,0 milliarder dollar på subprime.

Avmatningen i boligmarkedet medførte at byggevarekjeden Home Depot kunne vise til fallende inntjening. Imidlertid var ikke nedgangen like sterk som analytikerne hadde ventet, men aksjen falt likevel over fire prosent.

Eksklusive ekstraordinære poster hadde selskapet et resultat per aksje på 0,77 dollar i kvartalet, mot ventet 0,73 dollar, ifølge estimater utarbeidet av Bloomberg News.

Datalagringsselskapet EMC falt 3,4 prosent tross en vellykket børsnotering av VMware.

I tillegg har børsnoteringens garantister en opsjon på å tegne seg for ytterligere 4,95 millioner aksjer, noe som verdsetter hele børsnoteringen til nærmere 1,1 milliarder dollar. Nedsalget blir dermed det største innenfor it-sektoren siden børsnoteringen av Google i 2004.

Ved råvarebørsen i New York steg for andre dag på rad refranseoljen WTI med levering i september. Prisen er opp 0,73 dollar til 72,35 dollar fatet. Prisøkningen kommer etter at det amerikanske nasjonale orkansenteret varsler om tropisk storm i det karibiske hav. Frykten er at stormen skal komme innover Mexicogulfen. De siste tre månedene har oljeprisen klatret 16 prosent.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones - 1,57% til 13.028,92

Nasdaq - 1,70% til 2.499,12

S&P 500 - 1,82% til 1.426,54

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget