NA24.no

Begredelig ukeslutt

Sist oppdatert:
Oslo Børs ble blytung på slutten av dagen, men omsatte for over 12 milliarder kroner.

Oslo Børs har falt 1,6 prosent den siste uken og nedturen fortsatte denne fredagen. Det ble totalt omsatt aksjer for 12,3 milliarder kroner. Hovedindeksen endte ned 0,35 prosent til 365,70 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har vært nær ved å bukke under 60 dollar fatet, men har så vidt klart å holde seg over. Likevel har den dalende kurven fått det norske aksjemarkedet til å korrigere ned.

Oljegigantene Norsk Hydro og Statoil har den siste uken falt 4,4 og 1,9 prosent og klarte ikke holde seg på den positive siden fredag. Etter en sterk start falt begge tungvekterne mot slutten av dagen. Statoil endte uforandret på 155 kroner, mens Norsk Hydro endte ned 0,17 prosent til 145,25 kroner.

Tilbakeviser rykter
DNO falt 1,08 prosent til 9,12 kroner og uken sett under ett har kursen rast 5,8 prosent. Altinex gikk i motsatt retning og steg 1 prosent til 1,01 kroner. Selskapet har lagt ut en melding på sine nettsider der de tilbakeviser ryktene om at de ikke vil klare å nå sitt produksjonsmål for tredje kvartal.

- Altinex følger produksjonen fra hvert produserende felt på daglig basis og ville dersom vår siste prognose for hele kvartalet var betydelig lavere eller høyere informere markedet umiddelbart, skriver selskapet.

Nedturen kom til en rekke av de andre tungvekterne også, uten at det var noen som utpekte seg spesielt.

Kursvinner etter gjennombrudd
Dagens vinner ble Navamedic som steg hele 24,26 prosent til 21 kroner. Aldri har aksjene vært mer omsatt enn denne dagen og totalt skiftet aksjer for 6,5 millioner kroner eiere. Selskapet melder at de har fått på plass en viktig milepæl når EU-organet CHMP anbefaler at selskapets Glucomed blir godkjent for EU/EØS-området.

- Dette er et stort gjennombrudd for oss. Vi har allerede signert avtaler med en rekke sterke partnere for salg og distribusjon avGlucomed/Flexove som dekker tilsammen 14 land i og utenfor EU/EØS, og vi ser frem til å starte lanseringen av produktet i Europa i 2007, sa administrerende direktør Øyvind W. Brekke.

Helse- og biotek-aksjene er også ukens vinnere sett under ett. Biotek-selskapene har gjort det sterkt i Sverige den siste tiden, og meglerhuset DnB NOR Markets har avholdt et seminar som gjorde at sektoren igjen kom i søkelyset.

Laks fikk det tungt
Lakseaksjene kom under press og faller etter noen dager med oppgang. Prisene har falt igjen, og i dag selges fersk laks for om lag 27 kroner kiloen.

- Prisene er litt nedadgående denne uken, sier salgssjef Per Vidar Ottesen til NA24.

Pan Fish falt 1,29 prosent til 5,35 kroner, mens Lerøy Seafood endte ned 1,40 prosent til 106 kroner. Cermaq steg 0,69 prosent til 70,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere