NA24.no

Begrenset tro på Memo

Sist oppdatert:
Vil flere lese boken om Memo enn selve magasinet?

Informasjonssjef Silje Utkilen i Kagge forlag, som gir ut boken om nyhetsmagasinet Memo, tror på begrenset salg for «Kaptein Memo».

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Vi har satt førsteopplaget til 2500 og det er vel omkring det vi regner med å selge av den også. Men skulle den vise seg å gå vesentlig bedre så kan vi raskt trykke nye opplag. Standard for sakprosabøker er rundt 2500, sier Utkilen til NA24 Propaganda.

Til sammenligning ble boka om journalist Håvard Melnæs tid i Se og Hør, «En vanlig dag på jobben», trykket i et førsteopplag på 7000. Den ble også gitt ut av Kagge, og har senere solgt over 40.000 eksemplarer.

Smalere nedslagsfelt
- Vi regner med at Memo-boken har et smalere nedslagsfelt enn Se og Hør-boken. I den boken var det vel også flere nyheter. Vi er likevel godt fornøyd med den oppmerksomheten boken har fått og vi ser at bransjen selv er opptatt av den, sier Utkilen.

På tv i kveld
En av forfatterne, Reidar Mide Solberg, er av gjestene i NRKs «Store studio» mandag kveld.

- Hva er det som driver salget av en sllik bok?

- Det er en kombinasjon av presseoppslag og anmeldelser, og så er det en rekke andre forhold som kan spille inn. Hvis bokklubbene vil gi den ut så er det fort snakk om helt andre opplag, sier Utkilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere