*Nettavisen* Økonomi.

Beholder omstridte skattepenger

Til tross for at Staten har varslet omkamp i skattesaken mot Hurtigruten, holder Hurtigruten fast på pengene i regnskapet.

09.01.09 15:29

Staten besluttet fredag å anke dommen i Hålogaland Lagmannsrett i søksmålet som tidligere Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab, nå Hurtigruten, fremmet mot staten i 2006 om skatt på gevinst ved salg av aksjer i Nor-Cargo.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Søksmålet gjelder en gevinst på 282 millioner kroner, og dommen i desember gav Hurtigruten medhold i at gevinsten ikke er skattepliktig. I tingretten tapte imidlertid Hurtigrute, men de har likevel bestemt seg for å holde fast ved beslutningen om å inntektsføre 79 millioner kroner i desember 2008.

Denne inntektsføringen kommer fordi Hurtigruten tilbakefører skattekostnaden og førte den som inntekt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Hurtigruten hadde et underskudd på over 90 millioner kroner ved utgangen av 3.kvartal. Inntektsføringen av denne skattekostnaden vil være med på å gjøre resultatet i fjerde kvartal, et tradisjonelt svært svakt kvartal for Hurtigruten, til litt mindre miserabelt.

Ifølge dagens børsmelding vil Høyesteretts ankeutvalg i løpet av vinteren ta stilling til om anken vil bli tatt opp til behandling i Høyesterett.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag