Gå til sidens hovedinnhold

Beklager yachtferie-gaven til den tidligere ordføreren

Kunstsilo-konflikten i Kristiansand:

- Det med seilbåten var dumt gjort av meg, og jeg tar all skyld.

Om få dager avgjør fylkestinget i Vest-Agder skjebnen til det planlagte kunstmuseet til rundt 600 millioner kroner i Kristiansand.

Mesteparten av investeringene skal betales av det offentlige, og det vakte oppsikt da Nettavisen skrev at kunstsamleren Nicolai Tangen hadde gitt en verdifull yachtferie til eks-ordføreren i Kristiansand.

Nå tar Tangen selvkritikk: - Det med seilbåten var dumt gjort av meg, og jeg tar all skyld, sier han i et intervju med Fædrelandsvennen (bak betalingsmur).

- Etter at Grundekjøn var gått av som ordfører jobbet vi et års tid med å sette oppstiftelsen og hadde mye kontakt. Jeg spurte om han ville låne båten noen dager ettersom jeg visste han var glad i å seile, forklarer han i avisen.

Les også

Eks-ordføreren tok imot yachtferie verdt 440.000

- Jeg ser i ettertid hvordan dette kan bli oppfattet, og legger meg helt flat, sier Nicolai Tangen til Fædrelandsvennen.

Den tidligere ordføreren er nå styreleder i kunststiftelsen Nicolai Tangen har overført verkene til. Grundekjøn understreker at han fikk yachtferien et år etter at han gikk av som ordfører, og står fast på at han ikke oppfatter gaven som kritikkverdig.

Avgjørelse i neste uke
Allerede klokken 11 førstkommende tirsdag møtes fylkestinget i Vest-Agder i det som kan bli et skjebnemøte for Kunstsilo. Første sak på dagorden er en innstilling om at Vest-Agder bare vil bevilge 25 millioner kroner hvis «AKO Kunststiftelsen deltar i finansieringen tilsvarende areal som Tangensamlingen utgjør av totalareal, inklusiv fellesarealer og magasiner».

Forslaget kommer fra Arbeiderpartiets ledende politiker i fylkestinget, tidligere mangeårig statssekretær i Kulturdepartementet, Randi Øverland.

Her kan du lese papirene:

Forslaget innebærer at AKO Kunststiftelse må ut med mer enn de 30 millionene den til nå har bevilget til bygningen og driften, men der sier Nicolai Tangen stopp: - Randi Øverlands forslag er et klart nei til Kunstsilo, sier han til Fædrelandsvennen.

Kommentarer til denne saken