*Nettavisen* Økonomi.

Bekmørkt på børsen

Nitrist start på børsdagen.

11.02.09 11:56

Resultatsesongen har for alvor blitt sparket i Norge. Likevel dominerer kraftig børsfall i USA og Asia handelen.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Hovedindeksen senkes 1,65 prosent til 232,91 poeng etter et massivt fall på de amerikanske børsene. Pessimistiske uttalelser fra finansminister Timoty Geithner og president Barack Obama skremte investorene. Samtidig stupte bankene etter at det er spredt usikkerhet knyttet til redningspakken til den nye presidenten.

Les mer: Kraftig bankfall i USA

Telenor og Storebrand
Av de virkelig store kanonene er Telenor den første som har presentert sine tall etter det siste kvartal i 2008. Selskpaet viser en større topplinjevekst enn hva markedet hadde forventet, og de opplever også bedre drift. Likevel klarer de ikke vise samme bedring på bunnlinjen. Telenor-aksjen stiger 4,53 prosent til 45 kroner.

Les mer: Telenor solid i pluss

Storebrand har også lagt frem sitt resultat for fjerde kvartal. Der er mottagelsen også god. Aksjekursen stiger 3,12 prosent til 21,65 kroner. I forkant av resultatfremleggelsen hadde Storebrand sendt ut et positiv resultatvarsel rett før jul og fulgt opp med analytikersamtale for å forsikre seg om tallknuserne hadde fått med seg det de meddelte da.

Les mer: Knallsterkt fra Storebrand

Stort fall for Fredriksen
Golden Ocean får skikkelig juling etter at de har kommet med dårlig nytt til aksjonærene. Nå er det en reell fare for at selskapet må be om mer kapital fra aksjonærene. Aksjen stuper 18,92 prosent til 5,40 kroner. Tørrbulkrederiet til John Fredriksen har sendt ut en redegjørelse rundt situasjonen i selskapet. Det store nybyggingsprogrammet har sammen med manglende oppgjør fra motparter tvunget frem forhandlinger med kreditorene og verftene. Nå skal forpliktelsene reforhandles.

Les mer: Fredriksen-rederi i trøbbel

Blant vinnerne på Oslo Børs har Birdstep havnet. Selskapet la frem et underskudd som lå over 200 millioner kroner for fjerde kvartal 2008, men på driften har de forbedret seg. Aksjemarkedet sender kursen opp 15,51 prosent til 2,16 kroner.

Les mer: Gigantisk underskudd i Birdstep

Bedre i Europa
I Europa er utviklingen ikke fullt så dårlig. Den tyske DAX-indeksen stiger 0,25 prosent, mens FTSE 100 er ned forsiktige 0,05 prosent. I Paris faller CAC 40-indeksen 0,2 prosent.

I København stiger børsen 0,4 prosent, mens børsene i Helsingfors og Stockholm blir senket 0,10 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag