NA24.no

Bekmørkt for SAAB

Bilsalget i Europa øker. Men det hjelper ikke for krisen i SAAB.

For første gang på 14 måneder steg bilsalget i Europa i juni. Markedet økte ifølge den svenske nettavisen DI.se med 2,4 prosent.

NA24 – din næringslivsavis

Men for det kriserammede svenske bilprodusenten SAAB er det alt annet enn trøst å hente i tallene. Saabs salg falt med hele 62 prosent i juni, i forhold til samme periode i fjor.

Volvo på sin side merket en nedgang på 14,5 prosent i samme periode. Nå håper SAAB på at en ny eier vil sørge for at salget stabiliseres.

- Det blir bedre når alle detaljer rundt salget av SAAB er klart, sier informasjonssjefen i SAAB til DI.se

Det er en gruppering rundt den norske industridesigneren Bård Eker som er mest aktuell til å overta den trandisjonsrike svenske bilfabrikanten.

Les mer om det norske SAAB-eventyret her: Avtalen er i boks - SAAB blir svorsk

Det er flere årsaker til at bilsalget stiger i juni. Blant annet er det vanlig at de store firmabilsflåtene fornyes nettopp i denne måneden. Det andre forholdet er at Tyskland innførte en vrakpant på hele 2.500 euro tidligere i år. Som en følge av dette har bilsalget i Tyskland økt med hele 40,5 prosent i juni år i forhold til samme måned i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere