NA24.no

Bekrefter Oslo -Singapore

Oslo Børs og Singapore-børsen har signert samarbeidsavtale om dobbeltnotering.

Oslo Børs og Singapore Exchange undertegner i dag en samarbeidsavtale om å legge til rette for sekundærnotering av selskaper på hverandres børser.

NA24 - din næringslivsavis

- Denne samarbeidsavtalen markerer det første formelle samarbeidet mellom de to børsene, og representerer samtidig det første noteringssamarbeidet med sektorfokus mellom Singapore og Norge, opplyser Oslo Børs.

SGX og Oslo Børs ønsker å muliggjøre og forenkle notering gjennom felles noteringsregler og noteringsprosesser. Begge børser vil dessuten tilrettelegge for registrering og oppgjør i aksjer som handles gjennom slik notering. Samarbeidet vil starte med selskaper innen sektorene energi, offshore og shipping, som er definert som sterke sektorer både ved SGX og Oslo Børs. Når selskaper utvider sine aktiviteter til Norge eller Singapore, vil et felles regelverk tillate diversifisering av selskapenes aksjonærbase, styrke profilen og innebære at selskapene får et nytt marked å hente kapital i.

- Et samarbeid mellom SGX og Oslo Børs underbygger det faktum at både Singapore og Norge har lange, og langt på vei, like tradisjoner med tanke på shipping og energirelaterte sektorer. På Oslo Børs er vi stolte av å inngå dette spennende samarbeidet, og har forventninger på vegne av de selskaper som velger å notere sine aksjer i begge markeder, sier børsdirektør på Oslo Børs, Bente A. Landsnes.

Samarbeidsavtalen ble signert onsdag av de lederne for de to børsene på en seremoni i Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere