*Nettavisen* Økonomi.

Bellona til topps i EU

Foto: Carina Charlotte Carlsen (Mediehuset Nettavisen)

- Dette er en anerkjennelse.

EU-kommisjonen har akkurat valgt ut et Bellona-prosjekt til en stor internasjonal kommunikasjonskampanje i EU-regi.

- Bellona er veldig stolte av å lede et europeisk lavutslippsprosjekt som blir profilert i denne store kommunikasjonskampanjen, sier Sirin Engen, rådgiver i Bellona Europa, i en melding til Nettavisen NA24.

EU-kommisjonen har plukket ut sju prosjekter i en stor internasjonal kampanje som skal dekke ulike politikkområder, som er viktige for europeiske borgere.

- Fremme tiltak
Bellona spiller en sentral rolle i det eneste klimaprosjektet som EU-Kommisjonen valgte ut.

Engen forteller at kampanjen er en del av EUs European Year of the Citizen (EYC) som pågår nå i 2013.

- EU-Kommisjonen har lansert en kommunikasjonskampanje for å fremme tiltak som dekker ulike politikkområder og temaer som er relevante for europeiske borgere, sier Engen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er prosjektet R&Dialogue som EU-kommisjonen nå har valgt å promotere. Dette er et prosjekt under EUs syvende rammeprogram for forskning (FP7) som tar for seg dialogen og diskusjonene rundt lavutslippssamfunnet i ti ulike europeiske land samt på EU-nivå i Brüssel.

Denne diskusjonen er viktig for å dele nødvendig informasjon om bærekraftige løsninger. Alle mennesker, både fra det sivile samfunn og forskere, skal få muligheten til å delta i diskusjonen.

- En anerkjennelse
Bellona Europa har jobbet aktivt med R&Dialogue siden oppstart i 2012. Prosjektet er et konsortium av 15 partnere som arbeider med energi og miljø, og består av forskere, miljøorganisasjoner, industri, konsulenter og politiske rådgivere, skriver de i meldingen til Nettavisen NA24.

Bellona har hovedansvaret for den norske delen av prosjektet, og har også påtatt seg hoveddelen av ansvaret for den europeiske arbeidspakken.

- Bellona er svært opptatt av å skape dialog og diskusjon rundt lavutslippssamfunnet. Folkelig aksept for klima- og miljøløsninger er enormt viktig for å få til reelle endringer både i Norge og i resten av Europa, sier Engen.

Hun er klar på at EU spiller en ledende og konstruktiv rolle i veien mot et lavutslippssamfunn, og roser initiativet.

- Det er utrolig viktig at EU-kommisjonen anerkjenner betydningen av dialog med mannen i gata om lavutslippssamfunnet. Vi er nødt for å få med oss alle på en løsningsorientert tilnærming til eksempelvis fornybar energi for å få til en slik nødvendig utvikling de neste årene, sier Bellona-rådgiveren.

Engen mener Bellona ble invitert til å være ansvarlig for en stor del av R&Dialogue på grunn av stiftelsens lange tilstedeværelse i Brussel og det gode nettverk med organisasjoner og forskningsmiljø i hele Europa

- Vi ser på dette oppdraget som en anerkjennelse for vårt internasjonale miljø- og klimafaglige arbeid. Det er tydelig at EU-kommisjonen oppfatter Bellona som ryddige og dyktige når det gjelder å kommunisere klimaløsninger ut til et bredt publikum, avslutter Engen.

Lanserer superladestasjoner
Som første land i Europa lanserte Tesla verdens raskeste ladestasjoner i Norge sist uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Carina Charlotte Carlsen (Mediehuset Nettavisen)

- Det er en ordentlig merkedag. Det endrer alt vi tenker om transport fullstendig. Med dette befester Norge sin posisjon som verdens beste elbilland, sa Bellona-leder Frederic Hauge til Nettavisen NA24 under lanseringen.

- Jeg har vært på ladejakt til elbiler siden 1989. I dag får 90 prosent av Norges befolkning tilgang til superladere. Det er helt fantastisk, fortsatte Hauge, som mener det er en fordel for Norge å være verdensledende på dette.

Målet til Tesla er at de nye superladerstasjonene skal knytte de største norske byene sammen, slik at man kan komme seg mellom Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger på hurtigst vis med elbil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.