*Nettavisen* Økonomi.

Ben skremmer børsene

Gjeldskrisen vil fortsette. Det sier sentralbanksjefen i USA.

04.03.08 16:27

Sentralbanksjef Ben Bernanke stjeler mye av showet på Wall Street. Han maner nå banker og finansinstitusjonene til å redde utsatte boligeiere.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones blir sendt ned 0,68 prosent til 12.175,21 poeng, mens Nasdaq-indeksen faller 0,57 prosent til 2.245,69 poeng. Aksjene på den brede S&P 500 daler ned 0,45 prosent til 1.325,31 poeng.

Sentralbanken i USA har en klar holdning om å gjøre det som må til for å hindre at den amerikanske økonomien trer inn i en resesjon. De har allerede brukt rentevåpenet for å stimulere den forventet avmatningen i økonomien.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke sier i en tale knyttet til de mange tvangssalgene i boligmarkedet at bestrebelser fra både myndighetene og privat sektor for å redusere unødvendige tvangssalg hjelper, men mer både kan og bør bli gjort. Antallet mislighold av boliglån og tvangssalg vil fortsatt stige en stund fremover og vil føre til at tilgangen på ledige usolgte boliger vil øke til mer enn de 2 millioner ledige boligene som var i markedet ved utgangen av 2007.

Nå maner han til kreative løsninger og mener at bankene og de andre finansinstitusjonene må bli en viktig bidragsgiver.

- Tiltak som reduserer stanselige tvangssalg kan hjelpe ikke bare stressede låntagere, men også lokal samfunnet og riktig nok den bredere økonomien, sier Ben Bernanke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.