NA24.no

Bens børsrally

Sist oppdatert:
Etter at sentralbanksjef Ben Bernanke fastslo at renten er høy nok for denne gang startet investorene børsfesten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det var knyttet seg mye spenning til om den amerikanske sentralbanken ville heve renten etter det to dager lange rentemøtet. På forhånd ventet alle de 94 økonomer, som Bloomberg News hadde forspurt seg hos, at renten ville holde seg uendret på 5,25 prosent, men gleden ble allikevel stor da det ble klart. Dette var sjette gang på rad at sentralbanken holdt fingrene fra fatet. Det viktigste med dagens rentemøte var signalene i form av kommentarer som sentralbanken ga.

NA24 - din næringslivsavis

Sentralbanken kom kommentarer som uttrykte at de var litt mer bekymret for inflasjonsnivået enn forrige gang. Videre mener de at økonomien antakelig vil ekspandere i et moderat tempo de kommende kvartalene, og at boligmarkedet er inne i en justeringsfase.

De kom med uttrykket «adjustment» om boligmarkedet, og det kunne virke som at mange investorer tolket det dit hen at ytterligere renteoppgang er utelukket og at et rentekutt rykker nærmere, noe som selvsagt er gunstig for aksjemarkedet.

- Ærlig, så tror jeg at beskjeden som kommer ut fra dette er at de antakelig ikke kommer til å gjøre noe i en periode til de blandete signalene blir klarere, sier Robert Parry, tidligere president i sentralbankens San Francisco-avdeling, ifølge Marketwatch.

De sier også at økonomien er «somewhat mixed», mens man i januar sa at indikatorene var «firmer», noe som indikerer at renteøkninger ikke var aktuelt.

Telenor-fall
Telenor meldte tidligere dag at feiden de har med den russiske milliardæren Mikhail Fridman om Kyivstar har tatt en ny vending. Selskapet besluttet å dekonsolidere Kyivstar og klassifisere Telenors interesser i selskapet som en investering i balansen. Dette førte til at aksjen gikk motsatt vei av strømmen på Nasdaq og ramlet med over seks prosent. Dermed ble verdier for over elleve milliarder spist opp av selskapets maredsverdi.

Les mer her: Koster Telenor 11 milliarder

Meglerkjempen Morgan Stanley bedret resultatet med 70 prosent i første kvartal. Resultat steg til 2,67 milliarder dollar tilsvarende 2,51 dollar per aksje i første kvartal. Sammenlignet med tilsvarende periode året før lå resultatet på 1,57 milliarder dollar tilsvarende 1,48 dollar per aksje.

I snitt lå analytikerne inn med et resultat per aksje på 1,88 dollar og en omsetning på 9,42 milliarder dollar, viser estimater innhentet av Thomson First Call.

Oljeprisen klatret på de svake bensinlagrene i USA. Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet frontkontrakten på WTI-oljen 59,66 dollar fatet. Dette var en oppgang på 0,7 prosent sammenlignet med tirsdagens handel.

De ukentlige tallene viser at råoljelagrene steg med 4 millioner fat, mens markedet hadde ventet en økning på 1,4 millioner fat.

Bensinlagrene falt med 3,4 millioner fat, mens det var ventet et fall på 1,6 millioner fat. Destillatlagrene falt med 1,7 millioner, mens analytikerne hadde ventet et fall på 1,1 millioner kroner.

Dagens nøkkeltall:
Dow +1,30% til 12.447,52

Nasdaq +1,98% til 2.455,92

S&P 500 +1,71% til 1.435,04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere