NA24.no

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

Bensinkonkurs på veien

Driftsselskapene bak til sammen 58 Shell-stasjoner har havnet i skifteretten siden starten av fjoråret.

Bensinstasjonene merker kredittkrisen, det slår Dagens Næringsliv fast tirsdag. En gjennomgang avisen har foretatt viser at 15 driftsselskap, som til sammen står bak 58 Shell-stasjoner, havnet i skifteretten. Enten har de gått konkurs, eller så er de blitt gjenstand for tvangsavvikling. Shells bensinsstasjoner drives etter Franchise-metoden.

NA24 – din næringslivsavis

Bensinforhandlerne forteller til avisen at kundene har blitt mer selektive, og forsyner seg ikke like grovt av varer utenom bensin og motorprodukter som tidligere. Dermed faller en viktig inntektskilde ut for forhandlerne, som i de siste årene har satset tungt på kioskvarer sammen med pølse og enkel bevertning.

Og trafikken er mindre. På E6, Norges mest trafikkerte veistrekning, har trafikken falt med 10 prosent i vår. Dagens Næringsliv melder også at 15 av 30 driftsselskaper i første kvartal i år drev med negativ egenkapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere