NA24.no

Bensinstasjoner ble en børshit

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Driftsresultatet er hele 22,9 prosent større enn samme periode i 2009.

De sterke resultatene i Statoil Fuel & Retails (SFR) er drevet at gode tall i hele Skandinavia, der både drivstoffvolumene og enhetsmarginene økte. De gode tallene kommer etter selskapets vellykkede børsintroduksjon. Tirsdag morgen var aksjekursen til selskapet opp 4 prosent til 44 kroner, mens selskapet ble introdusert til 40,10 kroner.

- Vi presenterer sterke resultater som gjenspeiler den vellykkede integreringen av JET i Sverige, mer effektiv drift, økt volum som følge av årstid, i tillegg til vårt utrettelige fokus på å vinne kundene, sier Jacob Schram, konsernsjef for Statoil Fuel & Retail ASA.

- I tillegg, til tross for utfordrende markedssituasjon i Sentral- og Øst-Europa, ser vi den første økningen siden finanskrisen innen sammenlignbart salg av andre varer enn drivstoff.

Reduserte kostnader
Statoil Fuel & Retail har hatt en vekst på 6 prosent, eller fra 2,594 milliarder kroner i 2009 til 2,763 milliarder i tredje kvartal i 2010 innen salg av drivstoff til veitransport. Selskapet har også redusert sine distribusjonskostnader med 2 prosent i tredje kvartal 2010 sammenlignet med tredje kvartal 2009.

- Evnen til å øke drivstoffhandelen og redusere våre distribusjonskostnader skyldes effekter fra våre kostnadsprogrammer, slik som innføringen av sentralisert distribusjonsplanlegging og konsolideringen av JET i Sverige og Danmark, skriver Schram

Biodrivstoff i tiden
SFRs markedsandel inne biodrivstoff økte med 14,2 prosent i tredje kvartal. Nye lavtinnblandede bio-drivstoff i Norge og Latvia samt fornyet forbruk av E85 i Sverige er mye av grunnen til dette.

- Så lenge vi trenger biler vil vi forbedre vårt drivstoff. Vi er svært stolte over at vi er fremst innen biodrivstoff i flere av våre markeder. Det er viktig at vi fortsetter arbeidet med å bli den beste leverandøren av ansvarlig transportenergi, for veien videre, skriver Schram.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere