NA24.no


Bør norske bensinstasjoner få selge øl?
Bør norske bensinstasjoner få selge øl? Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Bensinstasjoner vil selge øl

Sist oppdatert:
På Skaidi i Finnmark ligger den eneste bensinstasjonen i Norge som selger øl. Virke vil ha slutt på matbutikkenes enerett til ølsalg.

Bransjeorganisasjonen jobber med å styrke rammevilkårene for kiosker og bensinstasjoner, og retten til å selge øl er et viktig grep i dette arbeidet. Nå vil Virke endre alkoholforskriften, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi kan selge øl like ansvarlig som alle andre, slik vi gjør i en rekke land i dag, sier Pål Heldaas som er kommunikasjonsdirektør i bensinstasjonskjeden Circle K.

Mens en matbutikk fritt kan begynne å selge drivstoff, kan ikke en bensinstasjon fritt bevege seg inn på matbutikkenes enemerker.

(artikkelen fortsetter under spørsmålet)

– Det var i realiteten et nytt monopol som ble innført da dagligvarebutikkene overtok ølsalget fra kommunale ølmonopol, sier Torstein Schroeder som er direktør for kiosk, bensin og service (KBS) i Virke. Organisasjonen mener bensinstasjonene ikke har mulighet til å innta rollen som nærbutikk når de må droppe en viktig del av sortimentet.

– Når vi ikke kan tilby en one-stopp-shop på samme vilkår som konkurrentene, så vet vi at slaget er tapt, sier Schroeder. Når bensinstasjonen på Skaidi likevel får selge øl er det fordi eier Svein Arne Hansen har dokumentert at han selger mer dagligvarer enn bensin.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere