NA24.no

Ber Erna fortsette

Sist oppdatert:
Valgkomiteen i Høyre ber Erna Solberg fortsette som Høyre-leder.

Valgkomiteen innstiller nestleder Per-Kristian Foss (Oslo) som første nestleder og Jan Tore Sanner (Akershus) som andre nestleder.

Dagen etter nok en katastrofemåling for Høyre får Solberg en gladmelding fra valgkomiteen. En enstemmig komité ønsker at hun stiller til gjenvalg for to nye år på partiets landsmøte i mai.

- Alle tar ansvar
Lederen for valgkomiteen, Oddvar Nilsen, mener at Erna Solberg har så god støtte i partiet at hun vil bli gjenvalgt.

- Vi har fått ett inntrykk av at hele Høyre ønsker å ta et kollektivt ansvar for strategien i valgkampen og valgresultatet. Vi opplever veldig sterkt at vi står skulder ved skulder, sier Nilsen til TV 2 Nettavisen.

- Så det er ingen strid om Erna Solberg til tross for det dårlige valgresultatet, og til tross for at Frp fosser fra Høyre nå fire måneder etter valget?

- Nei, det er det absolutt ikke. Det er ingen tvil om at valgresultatet var dårlig, men alle fylkeslagene sier at de fornøyde med signalene som er kommet fra partiledelsen om at de vil lytte til organisasjonen, sier Nilsen.

Han bruker høringene som partiledelsen sender ut hvert kvartal, og nett-treffene med partiets stortingsrepresentanter som eksempler på at partiledelsen vil lytte mer til grasrota i partiet.

Valgkomiteen innstiller også følgende:
Landsmøtevalgt medlem av Arbeidsutvalget: Ivar Kristiansen (Nordland)

Kvinnepolitisk leder og medlem av Arbeidsutvalget: Linda Cathrine Hofstad (Sør-Trø.)

Fire landsmøtevalgte medlemmer av Høyres sentralstyre:

Ine Marie Eriksen (Oslo)

Morten Andreas Meyer (Hedmark)

Jonny Solsvik (Nordland) (ny)

Thorhild Widvey (Oslo) (ny)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere