NA24.no

Ber kultur-topper klappe igjen om oljeboring

Nestleder i Stortingets næringskomité, Øyvind Korsberg (Frp, ber kulturtopper klappe igjen om oljeboring i nord.
Nestleder i Stortingets næringskomité, Øyvind Korsberg (Frp, ber kulturtopper klappe igjen om oljeboring i nord. (Nordlys)
Sist oppdatert:
- Ingen er så oljesmurt som Kultur-Norge, derfor bør de klappe igjen om oljeboring i Arktis, mener Frp-ere.

I Dagsavisen mandag gikk 200 kulturtopper ut i et felles opprop og krevde at Norge stopper den «grunnlovsstridige oljeletingen i Arktis».

Underskriverne, blant andre Karl Ove Knausgård, Jostein Gaarder, Åsne Seierstad og Anne B. Ragde, sier de vil «støtte et klimasøksmål mot den norske stat dersom de utlyste blokkene tildeles».

Dette får flere Frp-topper til å reagere. Fellesnevneren er at de mener norsk kulturliv har nytt svært godt av norske oljepenger, og at kultureliten ikke forstår verdien av oljenæringen for landet, skriver Dagsavisen tirsdag.

- At Kultur-Norge ber om mindre oljepenger, det kan vi godt etterleve, sier nestleder i Stortingets næringskomité, Øyvind Korsberg (Frp) spøkefullt til Dagsavisen.

Han mener det er få sektorer i Norge som har smurt seg med så mye oljepenger som Kultur-Norge og at det derfor er urimelig at kulturpersonligheter går ut mot dem som har bygget landet og laget grunnlaget for velstanden vi har i Norge.

Korsberg støttes i sine uttalelser av Frps kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen og FpU-leder Atle Simonsen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere