*Nettavisen* Økonomi.

Ber Norge stenge luftrommet for russiske fly

Bjørn Kjos ber regjeringen om hjelp til å få fly over Russland. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Bjørn Kjos til luftkrig mot Russland.

12.02.15 22:29

Det er Dagens Næringsliv som i fredagens papiravis skriver at Norwegian-sjef Bjørn Kjos nå har sett seg lei på å vente på at Russland skal gi han tillatelse til å fly over Russland.

Nå ber han Norge om å stenge norsk luftrom for russiske fly i protest.

Koster 100 millioner i året
Russland har nektet å gi Norwegian overflyvningsrettigheter, og selskapet må fly rundt landet på vei til Asia. Det betyr en betydelig ekstrakostnad for Norwegian, som bruker mye ekstra drivstoff.

For å komme til Bangkok må Norwegian nå fly sør til Tyrkia, før de flyr østover igjen. Dette gir de reisende nesten en time lengre flytid, og selskapet må punge ut for ekstra drivstoff.

I følge DN har dette kostet selskapet 100 millioner kroner bare det siste året. Nå vil Kjos ha regjeringens hjelp til å stenge norsk luftrom.

– Jeg tror det er det eneste språket russerne forstår, sier Kjos til DN.

Les også: - Det var mange som skrek. Til og med flyvertinnen var redd

- Én mot én
Kjos mener et stengt luftrom over Norge vil straffe russerne så hardt at de ikke har noen annen utvei enn å åpne sitt eget luftrom for Norwegian.

– Hvis vi hadde gjort det samme mot Russland, hadde ikke russiske flyselskaper kunnet fly fra Moskva til New York, for eksempel. Da er det én mot én, sier Kjos til DN.

Samferdselsdepartementet sier til avisa at de har bedt Russland om en redegjørelse i saken, men ønsker ikke å kommentere på om de vurderer å stenge norsk luftrom for russiske fly.

Les også: - Vestlige kvinner bryr seg ikke om de blir voldtatt

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag