*Nettavisen* Økonomi.

Ber Norge underkjenne valget

Foto: Scanpix/Reuters

- Norge bør følge Washingtons eksempel og underkjenne valget i Hviterussland, sier Oslo Venstres leder Ola Elvestuen fra Minsk.

21.03.06 11:41

- Dette valget har ingenting med demokrati å gjøre, sier Elvestuen til TV 2 Nettavisen på telefon fra Minsk. Han ankom Hviterussland fredag med en delegasjon fra Oslo Venstre og Unge Venstre og har fulgt valget og demonstrasjonene som har fulgt i kjølvannet.

Samlet 10.000
- Søndag var opposisjonens demonstrasjonene på Oktoberplassen i Minsk dårlig organisert og fikk dessuten problemer på grunn av et forferdelig snøvær. I dag har de vært langt bedre organisert, sier Elvestuen og forteller at mellom 10.000 og 12.000 mennesker var samlet for å høre taler og musikk.

USA underkjenner valget
Mandag meldte USA at de ikke vil anerkjenne valget i Hviterussland og kampanjen for gjenvalg av president Alexander Lukashenko var preget av et klima med mye frykt.

- Vi støtter kravet om et nytt valg, sa talsmann Scott McClellan i Det hvite hus ifølge nyhetsbyrået AP.

Lederen av Oslo Venstre mener Norge må gjøre som USA og underkjenne valget.

- Norge bør følge Washingtons eksempel å underkjenne valget i Hviterussland, sier Elvestuen fra Minsk.

- Autoritært regime
Utenriksminister Jonas Gahr Støre uttalte søndag at president Alexander Lukashenko ikke vant fordi han er en sterk kandidat, men fordi han leder et autoritært regime.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag