Ber om store emisjonsfullmakter

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX NORGE)

Styret i Rocksource vil ha alburom for investeringer.

Det går frem av innkallingen til ekstraordinær generalforsamling i olje- og oljeteknologiselskapet Rocksource ASA som er utsendt tirsdag.

Styret i selskapet ber generalforsamling gi dem både en aksjeemisjonsfullmakt og en fullmakt til utstedelse av konvertibel gjeld. Fullmakt til rene aksjeutvidelser er foreslått til totalt 53,5 millioner nye aksjer i en eller flere emisjoner. Det tilsvarer 30 prosent av eksisterende antall aksjer i selskapet.

Når det gjelder fullmakten for utstedelse av konvertibler, så ber styret om å kunne utstede konvertibler som kan konverteres til inntil 71 millioner nye aksjer, noe som utgjør 40 prosent sammenlignet med eksisterende antall aksjer i selskapet.

Styret begrunner behovet for fullmaktene med at de allerede har benyttet fullmakten gitt på den ordinær generalforsamling i våres. Samtidig vil de ha mulighet til å gjennomføre rettede emisjoner både i forbindelse med investeringer i andre selskaper eller kjøp av andre aktiva.

Foruten fullmakten ber styret om en del endringer i vedtektene, samt at det gjennomføres et suppleringsvalg til styret etter at Dag Dvergsten fratrådte som styreleder. Bjarte Fagerås er av nominasjonskomiteen innstilt som nytt styremedlem, mens konstituert styreleder Mimi K. Berdal innstilles som permanent styreleder i Rocksource.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag