*Nettavisen* Økonomi.

Berg-og-dal-bane på Wall Street

De amerikanske børsene vippet mellom pluss og minus onsdag, for så å ende i pluss.

29.05.08 08:06

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Investorene på Wall Street hadde problemer med å bestemme retningen onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Rett etter åpning steg alle de tre hovedindeksene. Fallende oljepris og nye makrosignaler fra den amerikanske økonomien var noen av årsakene til oppgangen.

Vinglebørs
Gleden varte likevel ikke lenge. Etter å ha duppet mellom pluss og minus, holdt indeksene seg fortsatt på minussiden. Men like før handelsslutt krabbet Wall Street seg igjen over i pluss.

Onsdag ettermiddag viste statistikk fra handelsdepartementet i USA at ordreinngangen av varige goder i april falt med 0,5 prosent. Dette tolkes allikevel positivt fordi det var mindre fall enn det økonomene ventet. Ifølge Bloomberg News var det ventet at ordreinngangen ville falle med 1,1 prosent.

- Avtagende inflasjonspress
- Råvare og energipriser har vært noe av den motvinden vi har sett de siste månedene, og dersom vi ser på det er noe av inflasjonspresset avtagende i det vi nærmer oss halvveis ut i året, sier James Dunigan i PNC Advisors i Philadelphia til Bloomberg News.

General Motors og morselskapet til American Airlines steg på børsen etter at investorene er litt mindre bekymret for at den sterke oljeprisoppgangen skal svekke inntjeningen.

Aksjene endte likevel ned henholdsvis 1,5 prosent og opp 0,88 prosent.

Yahoo bidro også til oppgangen etter en artikkel om at selskapet er klart til å sikre en avtale med Microsoft eller Google.

Yahoo-aksjen endte opp 0,81 prosent.

Oljehopp
Oljeprisen viser igjen friskt mot.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 131,28 dollar fatet. Dette er en oppgang på 2,43 dollar eller 1,9 prosent, ifølge Bloomberg News.

Les mer:- Nordsjøolje når lett 150 dollar

Dagens prisoppgang kom blant annet som følge av at Morgan Stanley spår at nordsjøolje «lett» kan komme opp i 150 dollar fatet.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +0,36% til 12.594,03

Nasdaq +0,22% til 2.486,70

S&P 500 +0,40% til 1.390,84

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.