NA24.no

Bergehus bedre enn fryktet

Fallet i storgassratene slo ikke så hardt ut for Bergesen Worldwide Gas som markedet hadde fryktet.

Det var fryktet at det vanskelige markedet for Bergesen Worldwide Gas største skip for frakt av petroleumsgasser, VLGC'ene (Very Large Gas Carriers) skulle bringe resultatene i fjerde kvartal ned på 2005-nivå.

NA24 - din næringslivsavis

Fasiten viser at det gikk bedre enn fryktet for gasskipsflåten til BW Gas, men de ser fortsatt skjær i sjøen for VLGC-flåten i første kvartal 2007 på grunn av redusert tilgang på spotfrakter og høye lagre av flytende petroleumsgasser (LPG) i Asia.

Det er blant annet redusert oljeproduksjon fra OPEC-landene i Midtøsten som bidrar til fallet i tilgjengelige spotlaster. En varm vinter trekker også ned etterspørselen, og BW Gas mener hele vintersesongen kan avskrives for i år, og tror på et løft for VLGC'ene først i andre kvartal.

Styret håper å kunne levere et driftsresultat for rederiet i år på linje med 2006.

Klart over
Rederiet, som driver med gassfrakt, fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 81 millioner dollar i fjerde kvartal. Analytikerne hadde ventet 75 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Det var også klart ned fra det rekordsterke tredje kvartalet, da VLGC-flåten opplevde historiske høye ratenivåer.

Driftsresultatet endte på 68,7 millioner dollar, opp fra 48,1 millioner dollar i samme periode i 2005. Det var ventet 56 millioner dollar.

Resultat før skatt kom inn på 50,8 millioner dollar, som var 10 millioner dollar bedre enn ventet. I fjerde kvartal 2005 ble overskuddet på 44,4 millioner dollar.

Styret i BW Gas foreslår et utbytte på 4,40 kroner per aksje for 2006.

Veide opp
Selv om VLGC'ene til BW GAs sviktet i fjerde kvartal og også rederiets LGC'er (Large Gas Carrier) måtte notere økt ventetid, så ble dette kompensert av økt inntjening fra overleveringen av Yara-flåten.

Nye leveringer av skip for frakt av flytende naturgass, LNG-skip trakk også opp inntjeningen i fjerde kvartal.

BW GAs har alle sine LNG-skip på 20 år lange kontrakter bortsette fra de to mindre eldre enhetene Havfru og Century. Rederiet advarer mot et svakere spotmarked for LNG-skip i 2007 som følge av at de 10-12 skipene som i fjor var bundet opp til LNG-lagring nå er ut av markedet. I tillegg ser rederiet en flåtevekst som vil overgå tilbudet av nye gass.

BW Gas' LPG-flåte fikk et driftsresultat på 38,6 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor, ned fra 39,3 millioner i samme periode året før. LNG-skipene økte derimot driftsresultatet fra 13,5 millioner i fjerde kvartal 2005 til 22,8 millioner i fjerde kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere