NA24.no

Bergesen kjøper Prosafe

Sist oppdatert:
Bergesen Worldwide har kjøpt 4,79 millioner og har 15,3 prosent av selskapet.

Les NA24 på mobil

Bergesen kjøpte aksjeposten fra Christer Ericsson. Ericsson fikk betalt aksjer ved salget av Consafe, og velger nå å selge disse.

NA24 - din næringslivsavis

Vil forsatt spille en rolle
Bergesen vil fortsette å spille en rolle i konsolideringen i FPSO-markedet

- Vi tror på konsolideringer på dette markedet. Når økende aktivitet driver etterspørselen etter kompetanse og ressurser vil større selskaper være i bedre posisjon til å betjene kundenes stigende forventninger, sier BW Offshore visestyreformann, Andreas Sohmen-Pao, til NA24.

Ledelsen i Prosafe satt i møte og var foreløpig ikke tilgjengelig for en kommentar. De hadde riktignok fått med seg det som skjer.

Ikke budkrig
Før helgen var det mye rykter i markedet om at det ville komme et bud på en større del av Petrojarl. BW Group benekter at de har hatt noe med en budkrig å gjøre.

- Vi har ikke vært involvert i noe rundt Petrojarl, med unntak av at vi indirekte gjennom posten i Prosafe har en del av selskapet, sa Andreas Sohmen-Pao til NA24.

Prosafe handlet mandag
Prosafe bekreftet mandag at de hadde inngått avtaler med utvalgte aksjonærer i Petrojarl om kjøp av 22.178.593 aksjer tilsvarende 29,57 prosent av aksjene i Petrojarl.

Kjøpet vil bli gjort opp i kontanter og delvis utstedelse av 2,1 millioner Prosafe-aksjer til utvalgte Petrojarl-selgere til en tegningskurs på 349,50 kroner pr. Prosafe-aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere