Bergesen på retrett

NHO-sjefen moderer seg om sykemeldinger ved samlivsbrudd. - Klønete, sier Foreningen 2 Foreldre.

04.01.07 17:37

- Det jeg har sagt er at om man syk er man syk. Dette gjelder også ved samlivsbrudd, sier administrerende direktør Finn Bergesen i NHO.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag sa NHO-sjefen til Kanal 24 at han advarer mot å bruke sykemeldinger for ulike situasjoner som kommer opp i livet. Nå moderer han seg.

Hør Bergesen og døm selv.

- Folk som ikke er syke skal selvsagt på jobb. Men de som er syke må sykemelde seg, sier nestleder Roger Sollied Johansen i Foreningen 2 Foreldre.

- Misforstått
- Bergesen håndterer dette på en klønete måte. Feilsitert eller ei, sier nestlederen til NA24.

NA24 fikk onsdag eksklusiv tilgang til en ny rapport fra Foreningen 2 Foreldre. Den konkluderer med at samlivsbrudd koster næringslivet tre milliarder årlig.

LES MER: Svindyre skilsmisser

- Vi ønsker å sette fokus på at dette er et økonomisk samfunnsproblem, sa nestleder Roger Sollied Johansen i Foreningen 2 Foreldre til NA24 onsdag.

NHO-sjefen gikk torsdag direkte på Kanal 24 og advarte mennesker mot å sykemelde seg ved samlivsbrudd.

- Det var ikke det jeg mente, sier NHO-sjefen i ettermiddag.

Hør Bergesen og døm selv.

Han forklarer at er man virkelig syk gjelder dette selvsagt også ved samlivsbrudd.

Allerede i boks
Johnsen mener problemstillingene må på dagsorden og første skritt implementering i Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) og bedriftshelsetjenesten rundt i bedriftene. HMS er en samlebetegnelse på arbeidsplassens interne arbeid med miljø- helsevern, arbeidsmiljø og trygghet for de ansatte.

- Det trengs ikke, da det er implementert i HMS. Siden vi snakker om sykdom er dette håndtert, sier Bergesen til NA24.

NHO-sjefen var vert for NHOs årskonferanse på Radisson SAS Scandinavia Hotell i Oslo og sier HMS-reglene ivaretar denne formen for fravær allerede.

- Hele HMS-systemet er bygd opp for å forebygge sykdom. Bergesen som er direktør og representant for næringslivet bør kunne se at nettopp dette er poenget, sier Johansen til NA24.

Foreningen 2 Foreldre fikk tidligere støtte fra Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen.

- Å avvise at en livskrise - som en skilsmisse - er sykemeldingsgrunnlag. Det har lite med mellommenneskelig forståelse å gjøre, sa han til NA24.

LES OGSÅ: Så mye koster bruddet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.