NA24.no

Berit Kjøll til Huawei

Foto: Huawei
Sist oppdatert:
Inn i Huaweis toppledelse i Norge.

Berit Kjøll (55) er utnevnt til direktør i Huawei Norway fra 1. mai. Kjøll, som tidligere har ledet Telenors virksomhet i det norske personmarkedet, går inn i Huaweis ledergruppe og skal arbeide for å styrke Huaweis posisjon i Norge. Eksterne relasjoner og merkevarebygging blir Kjølls hovedansvarsområder. Huawei er verdens nest største telekomselskap og satser offensivt i Norge.

– Med utgangspunkt i min erfaring med å bygge sterke merkevarer i det norske markedet, ser jeg frem til å jobbe for et av de mest innovative selskapene i vår tid. Etter å ha besøkt Huaweis hovedkontor og forskningssenter i Shenzhen ble jeg overbevist om at dette er selskapet å jobbe for, sier Berit Kjøll.

– Berit Kjøll representerer en vesentlig styrking av lederteamet i Norge. Hun blir helt sentral i vårt arbeid med å gjennomføre Huaweis ambisiøse vekststrategi i Norge, sier Wang Shengniu, administrerende direktør i Huawei i Norge. – Vi har sett etter en erfaren norsk leder med bransjekunnskap, et bredt nettverk og markedsføringsekspertise. Vi klarte å finne alle disse egenskapene i Berit, og ser frem til at hun skal bidra til å styrke vår posisjon i det norske markedet.

Huawei har om lag 180 medarbeidere i Norge. Globalt har konsernet mer enn 110.000 medarbeidere, virksomhet i mer enn 100 land og kontrakter med 45 av verdens 50 største telekomselskaper. I Norge har selskapet blant annet kontrakt om levering av Telenors og Netcoms nye mobilnett.

Kjøll har tidligere vært administrerende direktør i Flytoget, Steen og Strøm og Tusenfryd. Fra 2004 til 2008 var hun divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet. Hun har bred erfaring fra styrearbeid, blant annet fra SAS-konsernet og DnB NOR. Hun er i dag styremedlem i blant annet Hurtigruten ASA, Interoil Exploration & Production ASA og Den norske Turistforening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere