*Nettavisen* Økonomi.

Berit Kjøll til Huawei

Inn i Huaweis toppledelse i Norge.

02.05.11 08:42

Berit Kjøll (55) er utnevnt til direktør i Huawei Norway fra 1. mai. Kjøll, som tidligere har ledet Telenors virksomhet i det norske personmarkedet, går inn i Huaweis ledergruppe og skal arbeide for å styrke Huaweis posisjon i Norge. Eksterne relasjoner og merkevarebygging blir Kjølls hovedansvarsområder. Huawei er verdens nest største telekomselskap og satser offensivt i Norge.

– Med utgangspunkt i min erfaring med å bygge sterke merkevarer i det norske markedet, ser jeg frem til å jobbe for et av de mest innovative selskapene i vår tid. Etter å ha besøkt Huaweis hovedkontor og forskningssenter i Shenzhen ble jeg overbevist om at dette er selskapet å jobbe for, sier Berit Kjøll.

– Berit Kjøll representerer en vesentlig styrking av lederteamet i Norge. Hun blir helt sentral i vårt arbeid med å gjennomføre Huaweis ambisiøse vekststrategi i Norge, sier Wang Shengniu, administrerende direktør i Huawei i Norge. – Vi har sett etter en erfaren norsk leder med bransjekunnskap, et bredt nettverk og markedsføringsekspertise. Vi klarte å finne alle disse egenskapene i Berit, og ser frem til at hun skal bidra til å styrke vår posisjon i det norske markedet.

Huawei har om lag 180 medarbeidere i Norge. Globalt har konsernet mer enn 110.000 medarbeidere, virksomhet i mer enn 100 land og kontrakter med 45 av verdens 50 største telekomselskaper. I Norge har selskapet blant annet kontrakt om levering av Telenors og Netcoms nye mobilnett.

Kjøll har tidligere vært administrerende direktør i Flytoget, Steen og Strøm og Tusenfryd. Fra 2004 til 2008 var hun divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet. Hun har bred erfaring fra styrearbeid, blant annet fra SAS-konsernet og DnB NOR. Hun er i dag styremedlem i blant annet Hurtigruten ASA, Interoil Exploration & Production ASA og Den norske Turistforening.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.