Gå til sidens hovedinnhold

Tar halve regningen til Berit Kjøll

Nærings - og handelsdepartementet tar deler av pr-regningen.

Deler av den omdiskuterte pr-regningen fra Berit Kjøll blir tatt på statens kappe.

NA24 - din næringslivsvis

Nærings-og handelsdepartementet (NHD) har bestemt å dekke 375.000 kroner av kostnadene for kommunikasjonsfaglig bistand gitt til tidligere styremedlem i Aker Holding AS, Berit Kjøll.

I forbindelse med transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions i vår oppstod det en ekstraordinær og krevende situasjon for Berit Kjøll som statens styremedlem.

– Etter en samlet vurdering har departementet besluttet å dekke en del av kostnadene til kommunikasjonsfaglig bistand, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en melding.

Samlet har Geelmuyden.Kiese (GK) fakturert 249 timer og fem rådgivere har jobbet med saken.

Sjefen selv, Hans Geelmuyden, har fakturert 3.500 kroner per time når han har bistått, mens administrerende direktør Stein Jacob Frisch har fakturert 2.000 kroner. Bistanden har bestått i blant annet mediehåndtering. NHD har lagt ut en en detaljert timespesifikasjon fra GKs arbeide i saken.

Finn ut detaljene her: Timeliste fra GK

- Havnet i en krevende situasjon
– I denne saken havnet Kjøll i en krevende situasjon, og hadde ingen organisasjon i ryggen slik de andre aktørene hadde, skriver Brustad.

Brustad er klar på at Kjøll ikke har hatt grunnlag for å anta at departementet skulle dekke regningen da dette ikke var avklart på forhånd:

– Det er derfor en totalvurdering som ligger til grunn for departementets beslutning om delvis dekning av kostnadene.

Brustad understreker at dette skal ikke skape presedens for at staten dekker kostnader knyttet til styreverv, og viser til at dette var en ekstraordinær situasjon.

Hva skjer med resten av fakturaen?
Hva som skjer med resten av fakturaen fra (GK) er ukjent.

Kommunikasjonsfirmaet har fakturert Berit Kjøll for 754.322,50 kroner, inklusiv merverdiavgift. Dette var kommunikasjonsfaglig bistand for perioden 6. april til 21. mai. Kjøll trakk seg fra styret i Aker Holding 20. mai.

Administrerende direktør Stein Jacob Frisch i GK ønsker ikke å kommentere saken.

- Dette er en sak mellom NHD og Berit Kjøll, så jeg vil henvise deg til dem, skriver Frisch i en e-post til NA24.

Kommunikasjonsavdelingen i NHD har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Langvarig avklaring
Sylvia Brustad og departementet har frem til nå ikke ønsket å kommentere utviklingen i saken. Hele tiden har de stått fast på at en løsning kommer snarlig.

Les mer: Vil avklare Kjøll-regningen raskt

Geelmuyden.Kiese har ikke ønsket å kommentere hva som skjer med fakturaen før Nærings- og handelsdepartementet har kommet med sin beslutning.

Les mer: 107 dager siden Kjøll-forfall

NA24 har ikke lykkes å få kommentar fra Berit Kjøll

Kommentarer til denne saken