Berlusconi i retten

Bedragerisaken mot mediemogul og eks-statsminister Silvio Berlusconi startet i dag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Berlusconi er sammen med sin advokat og tolv andre siktet for hvitvasking av penger og skattefusk.

NA24 - din næringslivsavis

Alle de anklagede som risikerer mellom fire og tolv års fengsel har erklært seg uskyldige. Bakgrunnen for siktelsene skal være at de har opprettet et nettverk av offshoreselskaper for å hindre at Berlusconi måtte betale skatt, ifølge BBC. Berlusconi er for øvrig Italias rikeste mann.

Selskapene ble brukt til å kjøpe filmrettigheter fra USA som så, til overpris, ble solgt til Berlusconis medieimperium Mediasat.

Ikke første gang
Omdiskuterte Berlusconi har siden han kom til makten blitt vært anklaget for korrupsjon syv ganger. Fire av disse gangene har han blitt funnet skyldig, men alle gangene har han anket sakene til seier.

Ettersom Berlusconi i sitt tidligere embete som statsminister innførte lover som gjør det nesten umulig å få dømt toppleder for berikelseskriminalitet, mener eksperter at sjansene for at han må i fengsel er ørsmå, ifølge BBC.

Mulig TVNorge-topp
Tidligere i dag ble det også klart at Silvio Berlusconi kan kjøpe TVNorge. Berlusconis Mediasat og John de Mol jobber med å etablere et felles kjøpskonsortium med hensikt på å ta over 75 prosent av aksjene i Endemol.

Dersom Endemol fusjoneres med SBS vil selskapet bli et av de største mediekonsernene i Europa. I Norge eier SBS TVNorge, the Voice, Radio 1 og Canal+.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.