NA24.no

Bernanke ønsker flere tiltak

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sentralbanksjefen mener at en redningspakke nummer to kan være aktuelt.

Det var under en tale i Kongressen at sentralbanksjef Ben Bernanke åpnet for at en ny finansiell tiltakspakke kan være aktuelt.

NA24 - din næringslivsavis

- Med en økonomi, som må forventes å være svak i flere kvartal og med en viss risiko for en langvarig nedgang, så må det være plass for å overveie enda en finansiell pakke fra Kongressen, sa Bernanke i sin tale, skriver wsj.com.

Bernanke mente at pakken burde hjelpe konsumenter, boligkjøpere, bedrifter og andre låntakere med kredittilgangen.

- Slike tiltak kan være spesielt effektfulle for å fremme økonomisk vekst og sysselsetting, uttalte Bernanke ifølge Bloomberg News.

Velbregrunnet resesjonsfrykt
Forrige uke ble flere nøkkeltall for den amerikanske økonomien lagt frem. Tallene var dyster lesning og trakk i retning av en resesjon i USA.

Onsdag i forrige uke ble det klart at detaljhandelen i USA falt 1,2 prosent i september. Den fallende detaljhandelen er en klar indikator på at de amerikanske forbrukerne har begynt å tilpasse seg de økonomiske forholdene og reduserer pengebruken.

Samme dag ble aktivitetsnivået for produksjonssektoren i New York-området presentert. Empire State-indeksen falt til minus 24,62 i oktober fra minus 7,41 i september; dette er det laveste nivået noensinne i oktober. Det indikerer at flere selskaper opplever at forretningsklimaet har blitt forverret.

Også forbrukersentimentet peker i negativ retning i USA. I oktober falt forbrukersentimentet til 57,5, ifølge en undersøkelse gjennomført av universitetet i Michigan. I september lå den samme indeksen på 70,3.

Stor usikkerhet
Ben Bernanke sa at en eventuell stabilisering i de finansielle markedene og stimuliet tilført av pengepolitikken burde hjelpe økonomien på bena igjen.

- Usikkerheten som omgir de økonomiske utsiktene er unormalt store, sa sentralbanksjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere