NA24.no

Beskylder Morgan for løgn

Sist oppdatert:
Lyns Stein Hoff sier det er sludder og forferdelig at han blir beskyldt for å ha forfalsket Mikels kontrakt.

OSLO TINGRETT (NA24): Lyns sportslige administrator forklarte seg torsdag i Oslo tingrett og det var en offensiv, klar og tydelig Hoff som ble spurt ut av aktor Svein Holden og Cato Schiøtz, Morgan Andersens advokat.

NA24 - din næringslivsavis

På spørsmål om sin rolle i Mikel-saken, svarte Hoff følgende:

- Frem til Morgan Andersen sluttet har jeg aldri tatt del i kontraktsforhandlinger. Jeg har fått de ferdig og levert de videre til Fotballforbundet.

Morgan sendte nye sider
Hoff fortalte at hans befatning med Mikel og stortalentets kontraktsituasjon begynte da Mikel fortsatt var 17 år, vinteren 2005.

Men den 8. april får Hoff mail fra daværende Lyn-direktør Morgan Andersen med nye forsider av kontrakten for Mikel og en annen nigeriansk spiller, Bala.

- Så ble det ikke mer snakk om dette da, men 22. april ber Morgan Andersen meg om å få orden på kontrakten til Mikel, sa Hoff.

Han forklarte videre at Morgan Andersen ba Hoff levere Mikel-kontrakten til Fotballforbundet samme dag, som er Mikels 18-årsdag.

- Morgan Andersen ba meg bruke forsiden som var sendt på mail og kopiere kontrakten jeg hadde på Mikel fra før og levere den til Fotballforbundet.

Mikel gråt på Ullevaal
Hoff hevdet at han ikke møtte agent John Shittu før mai 2005. Han hadde da et møte sammen med Morgan Andersen og agentene Shittu og Jerome Anderson på Ullevaal. Mikel var også til stede på møtet, selv om han da var solgt til Manchester United.

Hoff forklarte at Shittu var veldig sint under møtet og at Mikel satt og gråt.

- Jeg syntes skrekkelig synd på han. Han var jo i en ukomfortabel situasjon.

Hoff poengterte videre at møtet ble kort, og at de to agentene var sinte på Morgan fordi han hadde solgt Mikel til Manchester United uten at de fikk være med og forhandle spillerens lønn.

- Stemningen var amper.

På påstanden om at Morgan Andersen ba ham om å signere ny kontrakt med Mikel den 22. april, svarte Hoff følgende:

- Forferdelige påstander
- Det er noe stort sludder og forferdelige påstander.

På spørsmål fra Cato Schiøtz om Hoff har noen tanker om det han gjorde kunne være galt, sa Hoff:

- I etterkant var det veldig naivt av meg. Men vi hadde en sjef som hadde vært daglig leder i NISO i mange år. Det var ingen grunn til å ikke ha tillit til at sjefen min visste hva jeg gjorde, sa Hoff og tilføyde senere:

- Jeg har vært en sekretær uten regi, jeg har aldri skrevet noen kontrakt.

Stein Hoff skrøt av Morgan Andersen som en vanvittig driftig sjef med stor motor som bygde opp Lyn veldig. Samtidig mente Hoff at Andersen både egenrådig og at direktøren etter hvert tok altfor kjappe beslutninger uten å involvere andre nok:

- Siden november 2005 har det ikke vært noe kjemi å snakke om mellom oss.

Hoff endret forklaringen
Dokumentfalsk-tiltalte Andersen og hans advokat Cato Schiøtz hevder agent John Shittu og Hoff har forfalsket kontraktspapirene til John Obi Mikel i 2005.

Schiøtz hevdet i retten at Mikel-agent John Shittu overleverte en «hjemmesnekret» og «mekket» kontrakt til Norges Fotballforbund (NFF) sommeren 2005.

- Hoff var ryddig i retten. Men et problem er at han sa noe annet i politiavhør om hva som skjedde den 22. april enn det han sa i retten, sier Schiøtz til NA24.

- Stødig forklaring
Hoff skal ha sagt at han møtte Morgan Andersen på Ullevaal i et avhør, men endret dette til at de hadde telefonisk kontakt den 22. april i et senere politiavhør. Og Hoff nekter for at han har forfalsket verken kontrakter eller underskrifter og initialer.

I retten sa Stein Hoff at han tidligere var i tvil om hva han hadde gjort med Mikel-kontrakten som ble innlevert Fotballforbundet 22. april. Han trodde lenge at han hadde fylt inn kontrakten, men sa i retten i dag at han kun hadde fylt inn personnummeret og adressen til Mikel.

- Hoff har laget en kontrakt som er en forfalskning, det burde han ikke ha gjort og det angrer han på, sier Cato Schiøtz.

- Hoffs forklaring står støtt uansett hva Schiøtz sier, hevder aktor Holden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere