NA24.no

(Foto: AFP/Scanpix)

Beskylder Telenor for løgn

Telenor og den russiske medaksjonæren Alfa Group er uenige om alt - til og med om hva en fersk voldgiftsdom innebærer.

Altimo, som er en del av russiske Alfa Group, skriver i en pressemelding tirsdag at Telenor villeder markedet angående en fersk voldgiftsdom i Geneve i striden mellom de to partene, som begge er storaksjonærer i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

Tidligere tirsdag fremstilte Telenor volgiftsdommen som en seier.

«Domstolen har opprettholdt gyldigheten av VimpelCom-aksjonæravtalen som Alfa overtrådte i 2005 og 2006 ved å utnevne flere kandidater til styret enn de har rett til. I tråd med aksjonæravtalen opprettholder også voldgiftsretten Telenors rett til å nominere fem kandidater til VimpelComs styre,» skrev Telenor i en pressemelding.

Men ifølge TDN Finans skriver Altimo i sin pressemelding at voldgiftsdommen stadfestet at det ikke forelå regelbrudd fra Eco Telecom, som er tilknyttet Alfa, under nominasjonsprosessen for VimpelCom-styret.

Altimo skriver også at retten bekreftet Eco Telecoms rett til å nominere inntil ni kandidater til styret, og dermed avviste Telenors krav, ifølge TDN Finans.

«Nok en gang ser Telenor ut til å feiltolke fakta for å få økt PR-kraft i media,» skriver Altimo.

Telenor igangsatte voldgiftsprosessen mot Alfa-gruppens tilknyttede selskaper Eco Telecom, CTF Holdings og Eco Holdings i november 2005 i forbindelse med at Eco Telecom nominerte flere kandidater til VimpelComs styre enn selskapet var berettiget til ifølge VimpelComs aksjonæravtale, ifølge meldingen fra Telenor.

Telenor har i lang tid ligget i bitter strid med Alfa Group, som kontrolleres av den russiske milliardøren Mikhail Fridman. I potten ligger både russiske VimpelCom og ukraiske Kyivstar. Dette er blant de mest verdifulle delene av Telenor-konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere