*Nettavisen* Økonomi.

Beskylder Telenor for løgn

Foto: Trond Gram (NA24.no)

Striden rundt det russiske teleselskapet Vimpelcom er i ferd med å toppe seg.

15.06.06 14:38

Bare én dag etter at Telenor sendte sitt brev der de gikk ut med støtte til Vimpelcom-sjefen Alexander Izosimov, beskylder han selskapet for løgn.

NA24 - din næringslivsavis

I et intervju med nyhetsbyrået Dow Jones sier Izosimov at Telenor har vært ute etter å kaste ham, og at det norske teleselskapet ikke vil fornye kontrakten.

- De siste 12 månedene, og så sent som for fire uker siden, har Telenor gitt meg direkte og indirekte signaler at de ønsker å forlenge min kontrakt, sier Vimpelcom-sjefen.

Han sier videre at Telenor var på utkikk etter en ny toppsjef for VimpelCom.

Skikkelig bikkjeslagsmål
Striden rundt Vimpelcom har utviklet seg til et skikkelig bikkjeslagsmål. Kampen mellom Telenor og det russiske selskapet Alfa Group gjelder makten i mobilselskapet Vimpelcom. Nå ser det imidlertid mer og mer ut til at Izosimov er i ferd med, eller er blitt tvunget til, å velge side.

I går gikk Telenor ut i en melding å ga Izosimov støtte for hans ”deltagelse i selskapets utvikling, verdiskapning for alle aksjonærer og respekt for god corporate governance-praksis”.

Izosimov svarer på utspillet fra Telenor med følgende:

- Jeg tror ikke på plutselige endringer i synet. Det ser mye mer ut til at alt skal gjøres for å vinne aksjonærenes støtte og jeg synes ikke det er OK, sier VimpelCom-sjefen krast.

Strid om Ukraina
Telenor eier 27 prosent av det store russiske mobilselskapet Vimpelcom, som også er en betydelig del av verdien til Telenor. VimpelCom er det nest største mobilselskapet i Russland.

Telenor har tidligere beskyldt Izosimov for å organisere et oppkjøp av den ukrainske operatøren URS, noe Telenor er sterkt i mot. Nordmennene har også dratt inn Vimpelcom og ledelsen for retten, med beskyldninger om urent trav i det ukrainske oppkjøpet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.