*Nettavisen* Økonomi.

Besøksleilighet til 10 millioner brukt sju ganger på tre år

Besøksleiligheten i Bergen fengsel kostet 10 millioner kroner å bygge og sto ferdig i 2011. Den brukes svært ite til overnatting fordi fengselet ikke har råd til ektra nattevakter. Foto: Morten Wanvik (Bergensavisen)

En besøksleilighet på 140 kvadratmeter i Bergen fengsel, er brukt kun sju ganger på tre år.

Årsaken er at fengslet ikke har midler til å lønne ekstra nattvakter. Besøksleiligheten kostet 10 millioner kroner å bygge og sto ferdig i 2011.

Den består av en stor stue, kjøkken, tre soverom og et stort bad. Fengselet valgte samtidig å utvide besøksavdelingen med ytterligere to rom, skriver Bergens Tidende, ifølge NTB.

Siden åpningen for tre år siden, er det kun blitt gjennomført sju overnattinger. Årsaken er at Bergen fengsel ikke har råd til å betale hva det koster å ha to nattevakter ekstra på jobb.

– De ekstra lønnskostnadene utgjør cirka 7.100 kroner per natt. Vi må ha økt bemanning for å kunne håndtere og forebygge eventuelle uønskede hendelser, sier Rune Greve, som er fungerende assisterende fengselsleder i Bergen fengsel.

Fengselsledelsen skulle gjerne sett at huset var mer i bruk, men økonomien setter en stopper. Innsatte står på venteliste for overnattingsbesøk, mens leiligheten brukes hyppig om dagen.

Daglig leder Hanne Hamsund i organisasjonen For Fangers Pårørende mener det er svært beklagelig at besøksleiligheten blir så lite brukt til overnatting.

– Å legge seg sammen og stå opp sammen gir en opplevelse av å være en familie. Det gir mer ro til besøket og en opplevelse av normalitet, sier hun. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.