NA24.no

Best uten sexannonser

Sist oppdatert:
Vi Menn har fått flere lesere etter at bladet fjernet sexannonsene.

Etter tre år med nedgang i bladsalg og lesertall peker pilene igjen oppover for landets største manneblad.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vi Menn har økt antall lesere med 18.000 (3,3 prosent) til 575.000 ukentlige lesere det siste året. Dette er første gang på tre år at antall lesere øker, og bladet regner også med en god opplagsøkning i 2007.

Sjelden oppgang
- Så langt i år har vi hatt en økning i bladsalget på flere tusen eksemplarer i snitt per uke. Bare ett enkeltstående år de siste ti årene har opplaget økt, og den bedriften skal vi klare å gjenta i år, sier sjefredaktør Axel I. Walø.

Sex? Nei takk
I november i fjor gikk Vi Menn ut med beslutningen om å fjerne sexannonsene, og dermed si nei takk til flere millioner kroner i annonseinntekter. Salget av bladet snudde umiddelbart fra nedgang til økning, både i abonnement og løssalg.

Sexannonsene forsvant fra årsskiftet da kontraktene med annonsørene utløp.

- Det er mange grunner til den hyggelige utviklingen. Først og fremst setter stadig flere pris på at vi lager gode blader. Vi har gjort flere endringer i innholdet som resultat av hyppige lesermålinger. Men tidspunktet for oppgangen er neppe tilfeldig. Leserne våre var klare på at de ikke ønsket sexannonsene i bladet sitt, sier Walø.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere