NA24.no

Beste på seks uker

Nikkei, Asia1
Nikkei, Asia1 Foto: YOSHIKAZU TSUNO (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lettelse og økt risikoappetitt på børsene i natt.

Et nytt oppsving av fornye optimisme sender de asiatiske børsene i positiv retning for tredje dag på rad.

Den sammenveide regionindeksen for Asia- og Stillehavet stiger onsdag 0,5 prosent til 120,04 poeng, som er det høyeste nivået på seks uker.

Gullprisen har fortsatt sin elleville ferd oppover i løpet av dagen og det har bidratt til å sende mange metallselskaper rett til værs. Gullpris for umiddelbar levering steg i natt med 1,3 prosent til 1.214,64 dollar per unse, og det er ny rekord.

I Japan bidrar blant annet bilprodusenten Nissan til godt humør, etter å lagt frem bedre enn ventede omsetningstall fra Nord-Amerika, med en salgsvekst på 21 prosent.

I tillegg har den kinesiske sentralbankens ekstraordinære rentemøte i går, med presentasjon av nye tiltak fått en grei mottagelse i markedet i dag. Sentralbanken låner ut 115 milliarder dollar til japanske banker med en rente på 0,1 prosent og en løpetid på tre måneder.

I Australia varslet den største stålprodusenten BlueScope at de vil øke produksjene som følge av økt etterspørsel.

- Oppmuntrende økonoiske nøkkeltall og en pågående forpliktelse for å støtte opp om økonomien har bidratt til å øke investorenes tillit. Investorenes appetitt på risiko har økt, og det har også generert en fornyet etterspørsel etter råvarer, sier Tim Schroeders i Pengana Capital i Melburne til nyhetbyrået Bloomberg.

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 0,11 %
Japans Nikkei 225: + 0,38%
Hongkongs Hang Seng: + 1,35 %
Kinas CSI 300: + 1,02 %
Kinas Shangai Composite: + 1,06%
Taiwans Taiex: + 0,37 %
Sør-Koreas Kospi: + 1,40 %
Singapores Strait Times Index: + 0,82 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere