Gå til sidens hovedinnhold

Bestiller skip til 190 mill.

Bygger skip i stort tempo.

Forsyningsskipsrederiet Atlantic Offshore har bestilt et nytt skip til en verdi av mer enn 25 millioner euro fra det spanske verftet Zamakona Yards.

Skipet er det niende nybygget og rederiet regner med at det blir flere nye skip i flåten de neste årene.

Har pusset opp for 2,2 mrd.

Det er tredje gang det spanske verftet bygger skip for Atlantic Offshore. Kontrakten er en del av et moderniseringsprogram. Rederiet har de siste årene signert avtaler for til sammen ni nye skip, hvor fire er levert. Flåten består av totalt 24 skip fordelt på 19 egeneide og fem i form av management.

Skipet skal operere for Shell over en periode på fem år, samt med tilsvarende opsjon. Skipet ferdigstilles og settes i operasjon i andre kvartal 2015. Samlet har Atlantic Offshore investert 2,2 milliarder kroner i flåtefornyelse, og nybyggene ved Zamakona innebærer rundt 40 prosents kontraktsdeltakelse fra norske underleverandører.

- Fornyelsen av flåten bidrar til flere kontrakter. Oljeprodusentene legger betydelig vekt på moderne skip som tilfredsstiller de strengeste krav og forskrifter. I tillegg fyller de nye skipene funksjoner utover selve beredskapsoppdraget vi skal utføre. Dette omfatter for eksempel slepe, laste og lagringskapasitet, sier administrerende direktør Roy Wareberg i Atlantic Offshore til Nettavisen NA24.

Venter flere nybygg

Rederiet har langsiktige avtaler med Statoil, Total, GdF Suez, British Gas og Shell, og regner med at det kan bli flere nybygg i forbindelse med nye avtaler.

- Vi opererer i et marked med betydelig aktivitet, og flere nybygg vil være en naturlig konsekvens av nye kontrakter, sier han.

Atlantic Offshore er lokalisert på Sotra utenfor Bergen, og har 600 ansatte. Rederiet har løpende kontrakter til en verdi på i underkant av 2,9 milliarder kroner og opsjoner på 1,8 milliarder kroner.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus