Gå til sidens hovedinnhold

Bestiller The World-konkurrent

Sørkoreanske Samsung Heavy har fått bestilling på det som skal bli et nytt boligcruiseskip.

Verftskonsernet Samsung Heavy Industries, som er et av verdens største verftskonsern, har fått en bestilling på det som må være et stort cruise- og leilighetsskip. Kontrakten har ifølge en pressemelding fra Samsung en verdi på 1,1 milliarder dollar.

Ifølge verftet er det den amerikanske cruiseoperatøren Utopia Residences Co som har kontrahert skipet.

En cruisekilde NA24 iMarkedet har vært i kontakt med peker i retning av tidligere The World kaptein Ola Harsheim og hans prosjekt Utopia Residences som bakmenn for ordren.

Harsheim & co arbeider med et nytt skip etter samme mønster som The World. Skipet er planlagt med 165-190 leiligheter ombord. Skipet skal i tilelgg ha en hotelldel med 206 suiter for utleie.

Samsung skriver i pressemeldingen at partene forventer å signere en endelig kontrakt i første halvdel av 2010 og at levering av skipet vil finne sted i slutten av 2013. Dette er den første større cruiseordren siden finanskrisen brøt ut i fjor.

Shippingavisen TradeWinds koblet mandag verdens største cruiserederi, Carnival, til ordren. Rederiet et Florida-registrert datterselskap under navnet Utopia Cruises som i dag eier og driver cruiseskipet Carnival Triumph. Dette er imidlertid lite sannsynlig.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene