*Nettavisen* Økonomi.

Betaler 1 krone for mobiltjenester

Ementor styrker seg innen mobiltelefonvirksomheten i Danmark.

Topnordic over tar TDCs direktesalg og leveranser av mobilterminaler og tilbehør til TDCs store og mellomstore bedriftskunder.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt følger det med rundt 2.200 forretningskunder og 22 ansatte på overtagelsen.

- Etter dette vil Topnordic håndtere alt salg og all administrasjon av mobiltelefonterminaler og TDC abonnementer for de overførte kundene, samt nye kunder, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Fra før er Ementorgruppen en stor forhandler av mobiltelefoner i alle de nordiske landene. I 2009 er det ventet et årlig salg i det nordiske markedet på mer enn 210.000 mobiltelefoner.

- Avtalen med TDC er en viktig strategisk avtale for Ementorgruppen, gitt den økende sammensmeltingen av IT og mobilkommunikasjonsmarkedet. Med denne avtalen etablerer vi en ledende posisjon i bedriftssegmentet innenfor IT og mobiltelefonmarkedene i Danmark, sier administrerende direktør Peter Trans i Topnordic Danmark.

Topnordic overtar også TDCs salg og administrasjon av TDCs medarbeiderbredbåndsløsninger i Danmark i nært samarbeid med TDC Business Nordic. Der følger det med 10 ansatte. Partene er enige om en distribusjonsavtale der Topnordic får et honorar for salg og administrasjon av medarbeiderbredbåndsløsningene.

Ementor må ut med 1 dansk krone for denne avtalen.

- Den overførte forretningen fra TDC til Topnordic er forventet å generere en omsetning på 200 millioner danske kroner og et driftsresultat før avskrivninger «EBITDA» 12 millioner danske kroner i løpet av de første 12 månedene etter at transaksjonen er sluttført, skriver selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag