Betaler 8.000 for å feste 17. mai

Utestedet Sollihagen som ligger på Solli Plass..

Utestedet Sollihagen som ligger på Solli Plass.. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

- Vi har vært utsolgt for bord i to uker.

17. mai er rett rundt svingen og alle nordmenn begynner å gjøre seg klare for den store festen. Dette er den dagen i året der man drar på seg finstasen og hele Norge koser seg.

Og noen bruker mer på kosen enn andre. Solli plass i Oslo sentrum er kjent for dyr alkohol, høy musikk, mye mennesker, lange køer og høy alkoholføring på nasjonaldagen. Ikke minst er utestedene på denne plassen kjent for å selge bord til skyhøye priser denne dagen.

Stive priser
Tidligere har man sett priser så høyt som opptil 20.000 kroner i 2012 på Soliis. Bordet var da en del av en pakke sammen med alkohol, egen vakt, område og servitør.

I år ser det ut til at prisene på bordbooking har sunket noe. Det dyreste bordet som er solgt på Sollihagen koster 8.000 kroner i år. Til sammenligning kostet det dyreste bordet i fjor 10.000 kroner.

- Man betaler da også for en vinpakke hvor man får med alkohol for denne prisen. Vi har vært utsolgt for bord i to uker, sier Martin Hellström, daglig leder på Nox og Sollihagen til Nettavisen.

Pakken inneholder blant annet to Magnum-flasker og opptil flere vinflasker. Her er champagne-føringen høy.

De har solgt 18 bord til feiringen på lørdag.

Nettavisen har vært i kontakt med folk som har kjøpt bord. De har fått beskjed om å komme allerede mellom 11 og 12 på lørdag. Da sparkes nemlig festen i gang.

Det lyktes ikke Nettavisen å få kontakt med Soliis, som er kjent for å selge de dyreste bordene på 17 mai.

Folksomt
Hellström forteller at det normalt pleier å være 3.000 personer innom Solli plass på nasjonaldagen. Bare på Sollihagen pleier det å være drøyt 1.000 personer innom.

Det er klart at slike antall lønner seg for selskapet.

- I 2013 tjente vi 1.3 millioner kroner på nasjonaldagen. Vi håper på det samme i år også, tross byggeplassen, sier Hellström.

Solli plass ser for øyeblikket ut som en stor byggeplass, da det holder på å bli lagt nye trikkeskinner i området. Hellström mener dette ikke vil ødelegge for 17. mai-feiringen.

- Den er jo bare på utsiden og påvirker ikke plassen. Det pleier jo å være ganske godt med folk her, sier Hellström.

Tar seg ikke betalt
- Vi tar ikke ekstra betalt for at folk skal få et bord hos oss ute på 17. mai. Det er det andre som gjør, sier Jon Dahl Lohne, driver av serveringsstedet Conzenso, til Nettavisen.

Conzenso ligger mellom Sollihagen og Soliis.

Han sier at de som vil ha en plass utendørs, må komme tidlig.

- Utendørs tar vi ikke reservasjoner, det er bare å komme. Inne, hvor vi har matservering, er det fullbooket mellom klokka 12 og 16, men fra 16 er det muligheter, sier Jon Lohne.

Skal du ha mat, må du trekke innendørs på Conzenso, hvor det er bordplass til 350 stykker.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.