NA24.no

Betaler for dansk unnskyldning

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Danske selskaper har tapt så mye penger at de nå setter inn annonser i arabiske aviser for å unnskylde Jyllands-Postens trykking av karikaturtegningene.

Den største arabiske avisen Al-sharq Al-awsat trykket mandag en stor annonse med en unnskyldning fra Jyllands-Posten, men redaktøren avviser at Jyllands-Posten står bak.

Annonsen er prikk lik beklagelsen Jyllands-Posten selv trykket tidligere denne måneden.

 - Står ikke bak
- Det er ikke vi som har betalt for en slik annonse. Etter det jeg har fått opplyst, skal det være flere danske selskaper som står bak dette. Vi ønsker dette velkommen hvis de ikke forandrer noe i teksten. Det er viktig at folk leser slike unnskyldninger fra oss, sier Jyllands-Postens redaktør Jørgen Miklisenmelde ifølge Al-sharq Al-awsat.

En anonym dansk kilde sier til Al-sharq Al-awsat at det er flere danske selskaper som står bak.

- Vi har tapt flere millioner kroner. Vi gjørt dette fordi flere arabiske medier ikke visste om beklagelsen fra Jyllands-Posten 2. februar. Derfor gjør vi dette nå, sier kilden til avisen.

Ikke oversatt
Jyllands-Posten er oppgitt over den arabiske fjernsynsstasjonen Al-Jazeera som lot være å oversette beklagelsen fra avisens kulturredaktør, Flemming Rose, i et intervju.

Ifølge Al-sharq Al-awsat ønsker ikke tv-kanalen å kommentere saken.

Abdullmohssen Al-Obekan, medlem i den saudiarabiske justiskomiteen, sier han tror beklagelsen som kommer fra Jyllands-Postens ansvarlig redaktør er nok.

- Alle ordene som redaktøren brukte i intervjuet er veldig tydelige, sier Al-Obekan til den den arabiske avisen.

På arabiske diskusjonsforum som TV 2 Nettavisen følger, sier flere at disse unnskyldningene ikke er nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere