*Nettavisen* Økonomi.

Betaler ikke regningen

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Mange har ikke betalt pensjonen for de ansatte. Nå blir Kredittilsynet varslet.

Flere forsikringsselskap opplever nå at enkelte foretak slutter å betale premien på obligatorisk tjenestepensjon for sine ansatte ved forfall. Nå har Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) varslet Kredittilsynet.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er først og fremst små bedrifter som har ikke har betalt inn premie ved forfall. Vi vet ikke hvor mange det er, men våre medlemmer har rapportert om en rekke små bedrifter som ikke har betalt, sier informasjonsdirektør Leif Osland i FNH til NA24.

Han forklarer at problemet er hvordan disse bedriftene nå skal håndteres nå som tjenestepensjonsordningene obligatoriske.

- Tradisjonelt har pensjonsordningen i slike tilfeller gått til opphør, og forsikringsselskapene har fulgt reglene i forsikringsavtaleloven. Nå er imidlertid tjenestepensjonsordningene obligatoriske, og arbeidstakerne har en lovbestemt rett på innskudd til alderspensjon, samt en innskuddsfritakdekning for uførhet, sier Osland.

Nå ønsker FNH å få en klargjøring fra myndighetene om forsikringsselskapenes forpliktelser er endret i forhold til tidligere.

Osland understreker at dette inkluderer både en vurdering av hvilken ansvarsposisjon selskapene vil stå i dersom foretaket ikke betaler premien, og om selskapet fremdeles kan og skal bringe avtalen til opphør.

FNH la nylig fram statistikk som viser at 618.000 arbeidstakere i 66.000 bedrifter fikk obligatorisk tjenestepensjon i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.