NA24.no

Betaler mer bompenger med Frp

Frp gikk til valg på å fjerne bomstasjonene. (Illustrasjonsbilde.)
Frp gikk til valg på å fjerne bomstasjonene. (Illustrasjonsbilde.) Foto: Heidi Antonsen Lura (Vest24)
Sist oppdatert:
Frp gikk til valg på å fjerne bomstasjonene, men tall fra Vegdirektoratet viser at nordmenn nå betaler mer bompenger enn de gjorde før.

I 2014 betalte norske bilister en halv milliard kroner mer i bom­penger enn de gjorde året før. Det viser tall Dagens Næringsliv (krever innlogging) har fått fra Vegdirektoratet.

Det er ingen indikasjoner på at økningen har sammenheng med økt biltrafikk generelt.

– Trafikken er temmelig stabil, sier Hilde Christensen i Fjellinjen, selskapet som krever inn bompenger i Oslo og Bærum, til DN.

Statens vegvesens ferske årsrapport viser også at det ligger an til økning i tiden fremover. Dette stemmer dårlig overens med det Fremskritsspartiet lovet da de var i opposisjon.

- Jeg kan garantere at det blir bompengefritt over hele landet, sa Bård Hoksrud (Frp) til Nettavisen før valget i 2013. Han er i dag statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Les hele saken her: - Jeg kan garantere at det blir bompengefritt over hele landet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er misfornøyd med utviklingen, og skulle gjerne sett den ta en annen retning. Han forklarer spriket mellom løfter og faktisk utvikling med at Frp ikke sitter i regjering alene.

– Hadde Fremskrittspartiet styrt dette landet alene, ville du sett enda mer penger til vei, enda mer penger til jernbane, og ingen bompenger, sa Ketil Solvik-Olsen i Stortinget onsdag.

Til DN sier han at veksten ville vært høyere dersom Frp fortsatt hadde vært i opposisjon.

– Min ambisjon er at man ser enda tydeligere en lavere vekst fremover og at det etterhvert begynner å gå ned, sier Solvik-Olsen som har justert «nullvisjonen».

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere