NA24.no

Betaler tilbake til kundene

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Trønderenergi Nett må gi tilbake 40 millioner kroner.

Trønderenergi Nett AS var først ikke villige til å betale tilbake over 40 millioner kroner de har tatt i for mye i nettleie. Nå har Forbrukerrådet har vært på selskapet, og nå kommer pengene.

Skulle bli billigere - har tatt for mye
I fjor ble Trønderenergi Nett AS til etter en fusjon hvor meningen var at kostnadene skulle ned for nettleierne. Men i stedet har nettleiere i Trondheim og Klæbu betalt for mye for nettleien. Årsaken skal være en gammel feil som stammer fra Trondheim Energi Nett. Da dette ble kjent for offentligheten, var likevel ikke ledelsen i den nye selskapet særlig villig til å betale tilbake det de skyldte.

Etter press fra blant annet regiondirektør Roger Helde ved Forbrukerrådet i Trondheim, snudde selskapet, og skal nå betale ut til alle kundene. De skal allerede ha gjort opp med 13 000 kunder som er blitt rammet.

- Jeg er veldig fornøyd med at Tronderenergi Nett AS nå tar til fornuft og betaler tilbake det de skylder. Det er en ubetinget seier for forbrukerne, sier Helde.

Klare regler for nettleie
Forbrukerombudet har laget en standardavtale som gjelder for nettleie. Her kommer det klart fram at selskapet skal betale tilbake nettleie, hvis man har tatt for mye.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er kontrollmyndighet og klageinstans om du ikke kommer noen vei med nettselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere