*Nettavisen* Økonomi.

Betaler ut til aksjonærene

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Photocure-aksjonærene kan vente seg en fet sjekk etter salg av produkt.

28.10.09 09:30

Det viser resultatet av styremøtet i PhotoCure som ble avholdt tirsdag. Ifølge en melding fra selskapet har styret vedtatt å starte med tilbakekjøp av egne aksjer umiddelbart. Samtidig foreslår selskapet å dele ut 4 kroner per aksje i ekstraordinært utbytte i forbindelse med salget av virksomhetsområdet Metvix.

Innkaller
I forbindelse med at PhotoCure ønsker å starte med tilbakekjøp av aksjer, innkaller styret i farmasiselskapet til en ekstraordinær generalforsamling. Her vil stryet be om at dagens tilbakekjøpsfullmakt økes fra 3 prosent av utestående aksjer til 10 prosent.

- Formålet med tilbakekjøpene og foreslått utbytte vil være å redusere kapitalen. Photocure tar sikte på å amortisere ervervede aksjer etter at tilbakekjøpsprogrammet er avsluttet, skriver styret.

Totalt har PhotoCure fått inn 51 millioner euro på salget av Metvix med eiendeler og rettigheter til distribusjonspartner Galderma.

- Styret er av den oppfatning at det er riktig å la aksjonærene ta del i denne i form av det foreslåtte ekstraordinære utbyttet og ser det videre som verdiskapende for aksjonærene at deler av kontantbeholdningen benyttes til å erverve egne aksjer, uttlaer styret.

Penger nok
Styret i PhotoCure mener at selv med de foreslåtte tiltakene, vil selskapet ha finansiering nok til nåværende utviklingsprogram og til å se på nye muligheter fremover. Det er nye produkter basert på selskapets teknologi innen fotodynamiske legemidler som vil være plattformen også fremover.

I tredje kvartal bokførte PhotoCure en gevinst på 363 millioner kroner fra salget og hadde driftsinntekter på 26,3 millioner kroner. Dette ga et driftsresultat på 353,7 millioner kroner og et resultat etter skatt på 355,3 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.